[]

başkasının torrent kullandığı anlaşılır mı?

Merhaba evde kızlı erkekli 4 kişi yaşıyoruz. Daha ilk günden torrent olayını sadece gece yapalım diye konuşmuştuk diğer elemanla. kızlar zaten bilmiyor o işleri.

hatta torrente download/upload sınırı da koyalım ki diğerleri mağdur olmasın demiştik.

Ama genelde bu eleman eve geldiğinde falan sorun yaşıyorum. bağlantı yok hatası, netten düşmeler falan oluyor. Şimdi sorsam hayır cart curt diyecek ben bunu bir şekilde anlayamaz mıyım?

not: Internet sınırsız 18mb/s bir paket. ülke de türkiye değil yani canavar gibi hızlı olması lazım ama bu bebe evdeyken tv bile izleyemiyorum pcden, 360p video açmıyor youtube deliricem.nasıl kanıtlarım her an torrent çalıştırdığını?

 
direk git bilgisayarina bak "kirmizi eller"le yakalarsan "ben oldurmedim" diyemez


  • idexo  (08.10.16 13:52:02) 
Speedtest'te ping yüksek çıkarsa ve download az çıkarsa çok yüksek ihtimal torrent açıktır. Eğer ping normal çıkarsa sanırım torrent olmasa tüm hızın sömürüldüğü bir download yapılıyor demek olabilir.

Modeminizden bazı ayarlar yapabilirsiniz sanırım, qos bu işe yarıyor olmalı ama biraz karmaşık gelmişti bana, bunun yerine kablosuz ağ ayarlarından kablosuz hızını aşağı çekerseniz, herkes o hızda bağlansa da internetin tamamı sömürülememiş olur.
  • atom karincanin torunu  (08.10.16 14:09:39) 
Torrent programlarının kullandığı portları modem arayüzünden kapat geceleri aynı portları aç. Bu arkadaş geceden önce huysuzlaşırsa konuyu otomatikman size açacak bir nevi itiraf etmiş olacak. Yalnız arkadaş ağa bağlı olduğundan modem arayüzünden şifre default ise girerek sizin kapattığınız portları açabilir. Arayüze şifreyi de değiştirin . ( Bu işlemlerin yapıldığını biliyorum ancak Nasıl yapılacağı modemden modeme değişir. Google amcadan detayları öğrenip öyle girişin)


  • creedwar  (08.10.16 18:53:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.