[]

annem babamın aleyhine şahitlik yapmamı istiyor

süper özet geçiyorum. bunlar boşanacaklar, iki tarafta da hatalar var ama daha büyük hatalı taraf baba kişisi ve davayı açan da o. annem mahkemede çıkıp babamın aleyhine şahitlik yapmamı istiyor ve sürekli bizim çıkarımız için daha iyi deyip duruyor halbuki bizim çıkarımız değil kendi çıkarı yoksa bana giren çok yok ama böyle desem bencil olurum, o hayatını yaşıyor bizi bırakıp gitti sen de bana destek olmuyorsun olur falan filan. bıktım valla ya, babam dava açtığını bile söylemedi bana, her ne kadar babam haksız taraf olsa da bu konulardaki; bu bizim aramızda olan şahsi bir mesele seninle bir ilgisi yok tutumunun 100'de 1'ini annem gösterse yeter ama sanki babamla beraber boşanıyoruz gibi bir tutum içinde daha en başından beri.

ne yapmalıyım sizce, özellikle şu şahitlik olayı. avukat demiş ki palve'nin şahitliği çok önemli falan filan ben işte babamı kötülersem mahkemede annemin çıkarına olacak ancak ne olursa olsun neden ben babamı kötülemek zorunda kalayım ki mahkemede böyle saçma bir şey olabilir mi yav? üstüne üstlük bir de hafiften abartmamı bekliyor.

açıkçası ben şahitlik yapmak istemiyorum, kendi aralarında hallettsinler kafasındayım, nasıl savuşturabilirim?

 
"Her şeyi olduğu gibi anlatmama, yorum-abartı katmamama razıysan şahitlik yaparım değilse yapmam" deseniz? Ya şahitlik yapmanızdan vaz geçer ya da "tamam en azından olanı anlat" der siz de yalan söylemek durumunda kalmazsınız.


  • ofelia  (08.10.16 13:26:13) 
Vicdanının sesini dinle; şahitlik yapmak istemiyorsan da yapma. Bunu annene düzgün ve kesin bir dille anlat. İkinizin değil, onun babandan boşandığını hatırlat.


  • fragile lady  (08.10.16 13:27:16) 
Tanıklığınız öncesinde yemin edilmeden önce hakim size tanıklıktan çekinme hakkınız olduğunu hatırlatacak(çünkü alt soysunuz) ve tanıklık yapmak isteyip istemediğinizi soracak, o an tanıklık yapmak istemediğinizi soyleyebilirsiniz. Bu durumda sizi hiçbir taraf tanıklığın devamına zorlayamaz.


  • kaymaktutmayansicaksut  (08.10.16 13:33:24) 
Anana demen gereken su, eger mantikli bir ana olsa evladi anne ve baba arasinda tercih yapma bir pozisyona dusurmemesi lazim. Bu teklif ettigi sey cok yanlis ve insanlarin neden bu gibi durumlarda gozleri karariyor anlamiyorum. Dostum bir evlat olarak sana esit mesafede durabilmek onlarin sorunu. Annenin sana boyle bir sey teklif etmesi inanilir gibi degil.


  • tezek  (08.10.16 13:36:50) 
bence asla yapma.

benim annem babam boşandı ben ta küçücük çocukken. ben de benzer durumlar yaşadım. annem yıllarca, tüm çocukluğum boyunca baba babamı kötüleyip durdu. önümde tahmin edemeyeceğin şekilde konuşuldu babam hakkında. ama ben büyüyüp de babamı tanıyınca işlerin hiç de öyle olmadığını anladım. ve babamla şu an aram harika. annemle de öyle tabii.

bu bi örnekti. senin böyle bi durumun yok. hatalı baban olabilir. ama o senin baban. aralarında sorun olanlar ise annen ve baban. senin ne annen ne de baban hakkında olumlu ya da olumsuz şahitlik yapman gerekmiyor. ha sana etki eden bir durum varsa, ne bileyim şiddettir vs git konuş. ama anne-baba anlaşamıyor ya da ne bileyim aralarında başka sıkıntılar var diye gidip babamı ya da annemi mahkemede kötülemezdim ben olsam.

aralrında halletsinler +1. annene de böyle anlat. baktın hala ısrar ediyor, işi başka taraflara çekiyor... bilemeyeceğim. orası sana kalmış.
  • mahone  (08.10.16 13:41:55) 
Aile içerisindeki kan bağlı insanların şahitlikleri pek dikkate alınmaz demişti teyzemin avukatı. (yanlışsa biri dğzeltebilir, avukata gıcığım zaten)

Bence yapmayın şahitlik filan, babanızı sildiyseniz yapın ancak.
  • kurnaz  (08.10.16 13:42:40) 
Şahitlik istenir. Çocukların şahitliği hakim için de çok önemlidir. Sen olaydan şu şekilde çık.

Annene he he de, yani istediğini yapacakmış gibi görün, onu bi sustur. Babana kırgın değilsen, affetme sorunun yoksa asla cephe alma, mesafe koyma, babanla senin hukukuna kimseyi karıştırtma. Mahkemede sen konuşuncaya kadar anneni idare et.

Mahkemede konuşmaya başladığında ise hiç de babanın aleyhinde konuşma. Gayet samimi ve rahat bir şekilde hakime deki, vaziyet şudur budur, babam şöyledir annem böyledir. Her ikisi de güzel insanlardır ama evlilikleri devam edemiyor ve bence de etmemeli, bu insanlar bu şekilde çok huzursuzlar ve ben de evli kalmalarını huzursuz olmalarını istemiyorum.

Bu anneni de babanı da rahatlatır. Baban senin ona cephe almadığını gördüğü için, annen de senin onu terk etmediğini gördüğü için mutlu olurlar.

Rahat, samimi ve sağlam dur. Doğrulukla davrandıktan sonra kimseye hesap vermek zorunda değilsin, annen dahil. Eğer takarsa da ne derse desin, hiiiç umursama. Sen doğruyu yapıyorsun, önemli olan bu.
  • yaren  (08.10.16 13:57:36) 
ben yaptım hakim soruyor istemiyorsan şahitlik yapmayabilirsin diye. soru sordu ben de cevap verdim bizde de suçun büyüğü babadaydı. ne sorduysa ona cevap verdim abartmadım bir şey yapmadım. en son da hakim barışmalarını ister misin ya da yürüyebilir mi gibi bir şey soruyor. hayır diyorsun(sence de hayırsa tabi) öyle deyince olay bitiyor zaten.


  • sanguine mcqaer  (08.10.16 14:04:12 ~ 14:04:53) 
Ben olsam kimsenin aleyhine şahitlik yapmayacağımı söyleyip herşeyi tarafsız bir şekilde anlatırdım.


  • mysticriver  (08.10.16 14:09:24) 
Çıkıp yalan söylemeyecekseniz, abartma dediginiz olaya girmeyecekseniz oldugu gibi anlatın bence. Ama duruma gore degisir. Annenizin gercekten cani yandiysa ve sizin sahitliginiz onu bir nebze manevi yönden tatmin edecek sonuclar doguracaksa taniklik edebilirsiniz. Ama olay cirkinleşmiş iki taraf da birbirine nasil pislik yapsam, ne koparsam kar diye dusunur hale geldiyse hic bulasmayin.


  • aquarium  (08.10.16 14:47:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.