[]

nedir bu illuminati olayı

Illuminatiyi zamanında çok araştırdığım için onun hakkında bir şey sormuyorum merak ettiğim şey şuanda birçok mağazanın bir şekilde afişinde elleriyle daire yapıp gözüne tutan modeller olduğu. Pek inanmıyorum bu örgüte en azından phpohlandığı veya efsaneleştirildiği kadar sadece bu ne perhiz ne lahana turşusu diyor ve alev olmayan yerden duman çıkmaz çıkıyorsada acaba başka ne sebeplerden olabilir diyorum.

Evet soru tamamen elleriyle daire yapan modellerin afişlerinin ünlü markalarda görülmesi üzerineder. Bugünde United Color of Benettonda gördüm mesela. Önceki sefer colinste başka bir zaman defactoda gördüm. Ayrıca samsungun yeni telefonunun gösteriminde üçgen içinde tek göz var... sapıtmadan nasıl açıklayabiliriz bu durumları farklı açılardan..


 
Öyle ya da böyle bu para akışı belli bir gruba doğru ilerliyorsa ve buna inanıyorsak çok kurcalanacak bir durum olmadığını düşünüyorum. Din gibi yayıp sokakta iki lafı bir araya getiremeyen insanların da eline, gözüne aşılamak gibi bir amaçları vardır belki de. Zaten yeterince alışılmış olan bu markalara daha fazla bağımlılık yaratılabilir mi bilmiyorum. Bunun en büyük örneği de iphone sapkınlığı zaten. Olabiliyor demek ki. Eyyorlamam bu kadar.


  • desdenova34  (08.10.16 12:56:49) 
Tek göz olayı benim de sık sık dikkatimi çekiyor. Daha dün duraktaki bir reklamda gördüm. Hangi markaydı hatırlamıyorum. Tesadüf olmadığı ve bir anlamının/mesajının olduğu çok açık.


  • harvey  (08.10.16 13:11:25) 
Olayı bu bence. "Konuşulmak." Bak sen bir sürü marka saydın. Aaa şu da illüminatiyciymiş dedin. Bedava reklam yaptılar. Böyle böyle milyar dolarları götürüyorlar. Bizim de çenemiz yoruluyor.


  • dissendium  (08.10.16 13:30:01) 
Öncelikle gördüğün şey şu şekilde açıklanıyor: pbs.twimg.com

Genelde ne psikoloji ne sosyoloji ne de siyaset bilimi hakkında hiçbir bilimsel veriyi kullanmayan kişiler tarafından savunuluyor. Savunanlar kırpılmış ve bilimsel olmayan (yani yöntemsiz) verileri sürekli dolaşıma sokup araştırma yapmayı bilmeyen kişileri etraflarında topluyorlar. Bilimsel olarak kullanılan kavramları çarpıtarak günlük hayata aktarıyorlar. Mesela ideolojik analizi beyin yıkama, kapitalin tekelleşmesini karanlık baronlar ve yapısal değişimleri yeni dünya düzenini şekillendirenler olarak çarpıtıyorlar. İlluminati tezini ileri sürecek ya da savunacak bir kişinin, girmiş olduğu alanlar (en başta saydım) hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunu düşünüp ona göre konuşmaya karar vermesi lazım. Görünen fenomen (her tarafta üçgen, göz vb.) yöntemle işlenmediği sürece anlamsızdır (attığım görselin cümleleştirilmiş hali).

Son olarak, new age ve illuminati gibi zırvaların lacancı perspektiften psikanalitik incelemesi için zizek'in bu konudaki çalışmaları okunabilir. Ağır metinlerdir gerçi, kavramlara aşina olmayı gerektirir (Büyük Öteki'nin ölümünün sebep olduğu şizoid olarak tanımlıyor). Bir de, göz simgesinin insan bilinci ve toplumu için taşıdığı önem üzerine yazılmış sayısız eser var. Çoğu da türkçede mevcut.
  • protector  (08.10.16 14:13:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.