[]

Bir dizinin tüm sezonlarını tekrar tekrar izlemek

Merhaba,

Bir dizinin tüm sezonlarını tekrar izleyen insanlar duyuyorum. Nasıl olabilir ya? Yani denk gelince bir iki bölüm izlemek değil. Yabancı bir arkadaşım Friends'in tüm bölümlerini tam 7 kez izlemiş!! 10 sezon 236 bölüm her bölümü yaklaşık 20 dakikadan 4720 saat, 197 gün yapıyor, soluksuz! Bu insan boş insan da değil ha, yüksekten arkadaşım başarılı da bir kız.

Ya böyle kısa süreli komedi dizileri birkaç bölüm izlenir de koca koca sezonları tekrar tekrar izleyen insanları anlamıyorum ben. Benim film ve kitap hafızam kötü olmasına rağmen bir filmi ikinciye izlerken bile baya zaman geçmesi gerekiyor. Millet bu kadar saatlik şeyleri nasıl izliyor? Ben Person of Interest ve Suits'e devam etmek isteyip kaldığım yeri hatırlamadığımdan sıfırdan başlamak zor geldiğinden izlemiyorum.

İzlesem izlesem Sherlock izlerim belki o da zaten 10 bölümü olan süreleri uzun ama 5-6 yılda çıkmış bir dizi. Ya da True Detective'in 1. sezonunu falan izlerim. Tabi bunları da anca birkaç yıl sonra.

Aralarda soru sordum ama özetle, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Teşekkürler

edit: hesapta hata olmuş :) 4720 dakika, 78 saat 4.5 gün falan yapıyormuş soluksuz.

"boş insan" demem biraz yanlış anlaşılmış. Demek istediğim "çok boş vakti olan insan".

"Abi akşam boş musun?"
"Hayır abi ders çalışmam lazım ya" gibisinden.

 
(git: 1104109) burada aynı soruyla birkaç cevap var :)


  • kobuzchu kiz  (08.10.16 12:48:47) 
Bu tip insanlarla ben de karşılaşıyorum ve açıkçası söylediklerine pek inanmıyorum. Çünkü değil bir dizinin tüm sezonlarını birkaç defa izlemek; bir bölümünü dahi birkaç defa izlemekte zorlanan biriyim. Yapıyorlarsa da 2'den fazlası anlamsız geliyor.


  • fragile lady  (08.10.16 12:58:08) 
Boş insan tanımının yanlış olduğunu düşünüyorum.


  • harvey  (08.10.16 12:59:51) 
Friends'i iki kere bitirdim. O da çok işsiz zamanlarımda. Çok sevdiğim bir dizi, başka diziler aynı tadı vermiyor. Zaten detaylar unutuluyor bir süre sonra tekrar izlemek sıkıcı olmuyor. 7 çokmuş ama 2-3 tekrar neyse de.


  • ofelia  (08.10.16 13:19:12) 
Ben 2003ten beri friends isimli diziyi tekrar baştan izleyip dururum. İşinde gücünde adamım, boş insan değilim. İyi günler.


  • rectoa  (08.10.16 13:26:01) 
ben friends'i 3 tur izledim. boş insan olmakla ne alakası var? biz dizileri tekrar izlerken siz dünyayı mı kurtarıyorsunuz :)

annem ve babamın 90'larda kayda aldıkları diziler var. inanamazsınız ama her şeyin bu kadar çabuk tüketilip bir kenara atılmadığı zamanlar da vardı.
  • gmzo  (08.10.16 13:36:53) 
@ted evet heasapta hata olmuş aralıksız 4.5 gün falan yapıyormuş.

"boş insan" demem biraz yanlış anlaşılmış. Demek istediğim "çok boş vakti olan insan".

cevaplar için teşekkür ederim
  • senolll  (08.10.16 13:46:02) 
ben simdiye kadar breaking bad'in bi bolumunu (ozymandias) ikinci kez izledim. baska tekrarladigim dizi yok. komple diziyi tekrar izlemek sikar, bayar beni.
izleyen nasil izliyor sikilmadan bilmiyorum. Seninle benzer dusunceye sahibim.

  • yons  (08.10.16 13:57:19) 
çok boş vakti olan insan değil de boş vaktini bu şekilde değerlendiren insan. ben de friends'i 2-3 tur döndüm. bazen yeni bir diziye başlamak zor geliyor. sever miyim sevmez miyim bilmiyorum. sevmezsem vaktimi boşa harcamış gibi hissediyorum. ama friends'in rastgele bir bölümünü açtığımda biliyorum ki gülücem eğlenicem. çok da abartmamak lazım bu mevzuyu.


  • axl  (08.10.16 14:13:58) 
dizi izleyicisi değilim fakat durumla ilgili şarkılardan benzelik kurmaya gelmiştim, bir şarkıya sardığımda art arda 1000 kere dinleyebilirim, çeşitli sebeplerden keyif veriyor

ikincisi öğrenme evresini tamamladığımızda hazırda bildiğimiz şeyleri yapmak kafa rahatlatıcı yormayan aktif dinlendiren bir eyleme dönüşüyor
  • freebird5406_2  (08.10.16 15:08:08) 
onu bunu bilmem de matematikte cigir acmissin kanka :D


  • baldur2  (08.10.16 15:20:22) 
breaking bad'in tamamını değil de ilk 3-4 sezonunu (sıkılıncaya kadar) her sene izlerim. benim için "memlekete gitmek" gibi bi şey o açıkçası. öncelik meselesi zaman konusu da... bb izlemezken dünyayı kurtarmıyorum ki. üç saat nette takılıp osbir çekeceğime gidip 4 bölüm breaking bad izliyorum.


  • der meister  (08.10.16 15:25:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.