[]

toefl girmek

Geçen sene evde kendim çalışarak yds ye girdim 59 aldım. Bu sene ise 48 aldım pek çalışmadan. Şimdi tobbda yüksek lisans yapmak istiyorum burslu olarak. Bunun için dili yükseltmek lazım. Askere gitmeden önce Kasım ve martta başvuru yapmam lazım. Kasım için zaten bir şey yapamam ama Mart için de yds ye girmek geç oluyor. O yüzden en mantıklısı toefl gibi geldi. Bu sınava girenlerden tavsiye beklerim. Bir kursa gitsem günlük hayatta İngilizce'ye daha çok yer versem olurmuş gibi sanki. Ne dersiniz.




 
kurslarda ingilizce öğretmiyorlar sınava çalıştırıyorlar. sizin 48 puanla toefl kursuna değil ingilizce kursuna gitmeniz gerek bana kalırsa.


  • bohr atom modeli  (07.10.16 22:43:03) 
Merhaba, tobb etü'de burslu yüksek lisans yapmak için yds, e-yds, ya da üniversitenin kendi sınavından 100 üzerinden 75 almak gerekir. bunun da toefl ibt karşılığı ösym tarafından 90 olarak tayin edilmiştir. sizin aldığınız yds puanının ibt karşılığı ise 43 oluyor. yani arada, 47 puanlık bir fark var.

size tavsiyem ibt düzeyinde 47 puanlık bir açığı kapatmaktansa, yds'ye yönelip 27 puanlık açığı kapatmak. zira, ibt'de o farkı kapatmak için 6 ay gibi bir düzenli çalışma gerekirken, sağlam çalışabilirseniz yds'yi 3 ayda halledebilirsiniz. ayrıca sormak istediğiniz birşey olursa mesaj atabilirsiniz.
  • azdan cok anarsik  (10.10.16 10:53:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.