[]

Lazer ameliyatı gerçekten bu kadar kolaylaştı mı?

Merhabalar,

Lens kullanmaktan bıktım resmen. Okuduğuma göre lazer ameliyatı iyice kolay bir operasyon haline gelmiş günümüzde.

Gerçekten de böyle mi? Bu konuda tecrübesi olan var mı?

 
Bi arkadaşım yaptırmıştı. 5 dk falan sürmüş sanırım. Gözlüklerini atmıştı hemen.


  • loae haled  (07.10.16 15:05:38) 
ben 2004 yılında oldum, o zaman da 5 dk sürüyordu. şimdi farklı teknikler çıktı ama, ameliyat tekniği değişmiş olabilir.


  • animalman  (07.10.16 15:09:16) 
5dk da bitiyor , hatta ameliyat daha kısa .5dk içinde seni masaya baglayıp , gozune bir damla ile uyusturuyorlar. sonra ameliyat yapıyorlar ve cıkıyorsun . toplamda 10dk içinde girip cıkmıs oluyorsun

doktorunu ve ameliyat olacagın teknik ve hastaneyi dogru sectiğin surece sancısız bir surec

ilk gun biraz zorlu geciyor . agrısı oluyor .ertesi gün net görmeye baslıyorsun.
bir arkadasım 2 kez aynı ameliyatı gecirmek zorunda kaldı , ona bile sorunca memnunum der .
bende 1 ay gözümde leke olustu , uzun sure cift gördüm ,ameliyat üzerinden bir yıl gecti geceleri hala ışıklardan rahatsız oluyorum , ölçüm yaptırmadım ama bi gözümde 1 dereceden fazla astimat kaldı . yinede gözlüksüz yasamak guzel
lens hiç kullanmadım
20 yıldan fazla gozluk kullandım
1 yıldır gozlugum yok ama hiç kullanmamısım gibi geliyor
dediğim gibi doktoru ve ekipmanları guzel sec
yuzde 90 kusur ihtimalle sıkıntısız gecen bir ameliyat
makina yapıyor zaten cogu şeyi
  • bnmzz  (07.10.16 15:35:51) 
10 dakika kadar sürüyor. 4 gün boyunca biraz sıkıntılı olabiliyor, benim yaptırdığım yöntem öyleydi yani. 1 günde normal hayata dönülen yöntem biraz daha sıkıntılı demişti doktor. 4 gün olanda sürekli damlalar damlatıyosun, koruman gerekiyor, gün ışığına çıkmıyosun, koruyucu lens oluyor. ama o 1 hafta bittiğinde tamamen iyileşmiş oluyor.


  • nathanieltroy  (07.10.16 15:36:46) 
Lazer ameliyatımın üzerinden 10 yıl geçti. O zamanlar bizi korkuttular, yok göz doktorları gözlüklüymüş, yok uzun vadede ne olacağı belli değilmiş vs. O gün bugündür görmemde hiçbir sorun yok ve tekrarlamadı çok şükür. Aldığım en iyi kararlardan biri. Sonrasında 1 hafta boyunca görüyorum, görüyorum diye dolaştım:)
Ameliyat sonrası birkaç gün sıkıntısı var tabii, ama değer.

Geçmiş olsun.
  • peggy  (07.10.16 15:44:49 ~ 15:44:58) 
ameliyat olurken acı hissettiniz mi?


  • serqei  (07.10.16 15:50:17) 
ameliyat sırasında bi acı yok. ama rahatsız bir his bence. yani ben gözüne damla damlatırken bile gözlerimi kırpıyorum, çok hassasım o konuda. o yüzden ameliyat biraz sıkıntılı geçti benim için. doktor, hatta, kendini kasıyosun, kasacak bir şey yok rahat ol deyip durmuştu.

ama acı ya da ağrı değil bu. katlanılamayacak bir şey yok.
  • nathanieltroy  (07.10.16 16:31:19 ~ 16:31:31) 
ben de eski teknikle oldum 10 yıl kadar önce.. operasyon sırasında acı yoktu galiba sonrasında biraz vardı -o kadar zaman geçmiş düşünün unutmuşum. Ağrı eşiğim düşük değildir ilaç, damla filan kullanılıyor zaten 1 hafta kadar sonra da kontrole gidiliyordu. Ne değişmiştir bilemiyorum ama ben bi haftasonu işe gitmemiştim sonrasında normal çalışıyordum -araç kullanmıyordum tek fark oydu. Bir de güneş gözlüğü takın biraz esirgeyin başlarda demişlerdi. Ufak tefek böyle şeyler vardı ama büyük bir sıkıntı hatırlamıyorum.


  • niye ama  (07.10.16 16:31:26) 
Ameliyat sırasında acı yok, göze uyuşturucu damla damlatıyorlar. Sadece ameliyat esnasında gözünü kırpmaman için bir alet kullanıyorlar, onun basıncını hissediyorsun.


  • peggy  (07.10.16 16:53:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.