[]

ingilizce eğitimi/dil okulu

merhaba.

şu anda ingilizce seviyemi belgeleyecek bir sınava falan girmedim. ancak tam olarak orta seviyede (çevreme göre) olduğumu düşünüyorum. yabancı dizileri ingilizce altyazılı izliyorum (günlük konuşma içerenleri; oz, seinfeld, friends gibi). ve anlıyorum. bi çok konuda ingilizce kaynakları okuyorum ve çok boğucu değilse büyük oranda anlıyorum. yine diziler sağolsun televizyonda falan ingilizce konuşmaları büyük oranda anlıyorum altyazı olmasa da. ve biraz daha kelime ezberlersem bu konulardaki kapasitemi biraz daha artırırım.

ancak ingilizce biliyorum demek için yetersizim. özellikle konuşma konusunda. bu işi de türkiye'de kursla falan çözebileceğimi sanmıyorum, o yüzden gözümü yurtdışına diktim.

yüksek bir bütçe ayıramam. work and travel benim için harika bir seçenekti ancak yaz dönemini de bekleyemem. malta dil okulunu da öven de var, yere çarpan da.

benim aradığım şey wat gibi hem çalışıp para kazanabileceğim hem de ingilizce gibi ingilizce konuşulan yerler. bazen anadili ingilizce olan küçük ülkelere gideyim diyorum, ama geçmişte sömürge olan yerlerden tanıdığım kişiler genelde bozuk ingilizce konuşuyor. bu ara singapur'dan bir arkadaşım çağırıyor direkt uçağa bin gel diye, ama gidince orada naparım nerede yaşarım ve kullandıkları ingilizce işime yarar mı kestiremiyorum ve uçak bileti şansa bırakamayacağım kadar pahalı.

velhasıl, bana ne önerebilirsiniz bu şartlarda?

 
WAT yararlı olabilir. Bir arkadaşım şu anda Wyoming'de ve Facebook'a kar fotoğrafları atıyor. Okul durumu varsa sıkıntı olabilir. Küçük kasabalarda çok da üst seviye bir dil konuşulmuyor. Konuşma İngilizcesi gelişir tabi, ama akademik bir hedefiniz varsa bu yöntem pek yararlı olmaz. Tamamen amacınıza bağlı. Türkiye'ye geri dönünce unutma dönemi başlayacak. Bir zaman sonra dil okulu gibi tecrübeler hayal gibi gelecek. Zamanım bol, gezerek ve görerek öğrenmek sorun olmaz diyorsanız WAT daha iyi. Dil okulunda eğitim ciddiyeti olduğu için size okul gibi gelebilir ve bundan sıkılabilirsiniz.


  • dissendium  (06.10.16 23:19:22) 
@dissendium

dersim yok diyebilirim. yani okul durumu yok. ama wat'ın sadece yaz döneminde olması benim için engel. akademik hedefim yok. türkiye'ye dönünce de zaten uluslararası firmalarda ve hatta mümkünse yurtdışında işe girmeye çalışacağım için bu eğitimi almayı istiyorum. dil okulundaki ciddiyet de sorun değil, ama 'this is a pencil' seviyesinden başlamak istemiyorum, kısa sürede maksimum faydanın peşindeyim.
  • icim urperiyor  (06.10.16 23:30:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.