[]

kayıp nüfus cüzdanı yeniden çıkarma

birkaç haber okudum bunun cezası kaldırıldı diye. haberler ocak 2016'ya ait kesin bilgisi olan var mı? kaldırılmadıysa ne kadar bir ceza :(? veya ceza demeyip başka bir isimle para tahsil ediliyor mu?

bir de muhtarlıktan belge alıyorduk yenisini çıkarmak için onun yerine e-devletten belge falan alıp direkt çıkartabiliyor muyuz yoksa muhtarlıktan illa kağıdı almam lazım mı?

son olarak karakola bildirmek zorunlu mu? sanki yenisini çıkartınca eskisi hükümsüz oluyordu. yani karakola bildirmeye gerek kalmıyordu.

 
Polise bildirmeye veya gazete ilanına gerek yok. Önce muhtar sonra ilçe nüfus müdürlüğüne gidiliyor. Ceza yok.


  • nrmnm  (06.10.16 17:31:07) 
kaç adet fotoğraf gerekiyordu?


  • seksli harf  (06.10.16 17:34:03) 
3 (1 muhtara 2 nüfus md.ne)


  • nrmnm  (06.10.16 18:05:57) 
son bir sorum olacak:)

sanırım muhtarlık da nüfus müdürlüğü gibi fotokopi resmi kabul etmiyor. fotoğraf orijinal var bir tane, çektirdiğim yere gitse aynı şekilde çoğaltabilir mi yoksa illa yeniden mi çekmesi lazım. fotoğrafın üstünde kod falan yok. kayıtlı olmayabilir fotoğraf fotoğrafçıda.

çok teşekkürler bu arada.
  • seksli harf  (06.10.16 18:10:05) 
Nasıl ceza yok ya 90 lira ceza kestiler bana inatla ödemiyorum eve mektup göndermişler ödeyin diye bakalım sonu nereye gitcek.


  • joker06  (06.10.16 18:19:13) 
okuduğum haberde ocak 2016'da resmi gazetede çıkmış karar. ondan önce mi değiştirdin kimliğini? sonradan şu linki buldum:
www.nvi.gov.tr

16. soruda yazıyor.

Bu kapsamda Kanunun yürürlüğü girdiği 27.01.2016 tarihi itibariyle, nüfus ve uluslararası aile cüzdanlarını kaybedenlere idari para cezası uygulanmayacaktır.
  • seksli harf  (06.10.16 18:33:49) 
Ben 2015 8.ayda değiştirdim kayıp sebebi ile ceza ödedim. Ne kadar olduğunu pek hatırlamıyorum ama 90-120 arası birşey di. Muhtardan kağıt almak zorundasın oda 6 lira galiba. E devletten alınmıyor diye hatırlıyorum.


  • gozu acik sevisen yahudi  (06.10.16 18:52:28) 
@joker, ceza bu sene kalktı sen geçen sene değiştirmişsindir. benim de 90 lira cezam var geçen seneden, ödemeyeceğim bakalım ne olacak.

@seksli harf, fotokopisini kabul etmiyor fotoğrafların. bizimki numara veriyor fotoğraflara o numarayla yeniden basıp veriyor. sen de bir git sor belki isimle falan arşivlemiştir fotoğrafçı. yoksa yeniden çektirirsin.

ayrıca yanına ehliyet, pasaport gibi fotoğraflı ve resmi bir kimlik belgesi al.
  • nrmnm  (06.10.16 19:02:08) 
@nrmnm aynen hocam geçen sene değiştirdim, bende ödemiycem gittiği yere kadar.


  • joker06  (07.10.16 08:00:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.