[]

Ruzgar cetin meselesi ve hukuk guguk?

Slm avukatlar, hakimler, savcilar..
Efenim malum porseli haylaz genc ruzgar, basti parayi serbest kaldi ama bu cahilin akli almiyor, tamam burasi turkiye ama nasil olur?
Efenim aile sikayetini geri almis?
E peki kimsesiz birini oldurursen kafadan kurtariyor musun?
Olenin arkasindan sikayetci olmamasi olunun devlet nazarindaki hakkini hukukunu ortadan kaldirir mi?
Kamu davasi denen birsey vardi ne oldu ona?
Yani ruzgar efendinin birakilmasinin hukuki gerekcelerini soruyorum, tabi normal bir ulke icin, yoksa asil sebebi hepimiz biliyoruz...

 
Aile şikayetini geri çektiği için beraat etmedi, kamu davası devam ediyor. ama yiyeceği ceza bayağı düşüyor aile şikayetçi olmadığı için. haberlerden takip ettiğim kadarıyla biliyorum bunları.


  • animalman  (06.10.16 16:07:59) 
altında yatan hukuki mesele, belli bir yıldan az cezası kalanların cezalarını evlerinde çekmesi prensibine dayanıyor. hapis cezası evde çekilir mi demeyin, yaptılar oldu. paralı falan olmaya gerek yok, son 4 (?) seneyi evinizde her gün/hafta karakola imza atarak çekebiliyorsunuz. adı adli kontrol.

şimdi kamu açısından adam öldürmenin bir cezası var, bir de birinin yakınını öldürmenin cezası var gibi düşün. ilki şikayete tabi değil, ikincisi tabi.

şimdi şikayet geri çekilince ceza düştü. yattığı süreyi düşününce şöyle bir durum ortaya çıktı;

lan biz buna bu cezayı versek bile herif zaten cezasını evde oturup karakola imza atarak çekecek. o zaman biz bunu evine gönderelim, imza atmaya başlasın.

minarenin kılıfı bu. yoksa sen git polis arabasını çiz, sittin sene yatarsın.
  • babilbaligi  (06.10.16 16:16:41) 
Way babanin kemigine, bir yakini olan ile olmayanin cezasi farkli mi? Bir yasima daha girdim..


  • alttaraf  (06.10.16 16:20:18) 
aile şikayetçi olmazsa, veya şikayeti haksızsa ceza düşüyor tabi lan.

lan hukuk ile adalet aynı şey değil, mesela fetöcü firmaya satış yapan firmayı basabiliyorsun, ama terör örgütüne "ne istediniz vermedik" diyen siyasetçiyi tutuklayamıyorsun. bunu da kanuna "tşk'lı olana dokunmayın" diye yazmıyorlar da başka türlü yazıyorlar.

niye şaşırdın ki?
  • babilbaligi  (06.10.16 16:33:08) 
@alttaraf şöyle düşün, bi ailesi olan kişi öldürüldüğünde ailesi de mağdur oluyor zarar görüyor. kimsesiz biri öldürüldüğünde zarar gören tek kişi maktul. heralde budur mantıklı açıklaması


  • animalman  (06.10.16 16:34:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.