[]

Mantık sorusu-2

Daha zor bi soruyla geldim bu sefer.




 
ipucu yok mu?? :)


  • m e b  (07.10.16 18:28:39 ~ 08.10.16 12:21:55) 
z fazla kullanılan bir harf değil. z harfinden gitmek daha kolay sanki.
boynuz
yüzsüz
kolsuz
zorluk
kurnaz
bozlak
zirzop
balyoz
narkoz
lezyon
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (07.10.16 18:55:02 ~ 18:57:09) 
@hayat aklini konusacak bir filozof uret: iyi de "ı" harfi nerelerde?
"p" harfi çember içinde yok, nereden buldunuz?
ayrıca bir kez yazılmış harfi iki kez kullanamazsınız.
  • m e b  (08.10.16 12:22:19) 
ben tabloya bakmadan aklıma gelen z farfi içeren 6 harflik kelimeleri yazdıydım, oradan ilerlenir diye.
soruyu çözmeye çalıştım, epeyce de uğraştım ve fekat yapamadım^^ biraz kelimebaz olmak lazım bu soru için. bende de o yok biliyordum da soru sayesinde iyice emin oldum artık :) ne biçim soru bu deyip kendimi temize çıkarmaya çalıştım ama nafile. gerçeklerden kaçılmıyor ^^

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (08.10.16 12:58:28 ~ 13:07:28) 
@hayat aklini konusacak bir filozof uret: ben de aynı şekilde epey baktım ama olmadı bir türlü. ipucu verilirse yapabiliriz ama :)


  • m e b  (08.10.16 13:50:21) 
5,3,1,6,2,4
sansür
lavabo
vizyon
çokgen
egoist
uzlaşı


nasil cözdügüme dair cokca mesaj sonrasi edit:
yürüttügüm Mantik su: dedim bu kelimeler türkceyse birer sessiz ve sesli harften olusan hece barindirmalari gerekiyor.
sonra carklara baktim. 5. carkta 4 tane pespese sessiz harf ve 3. carkta 4 tane pespese sesli harf var. hah dedim bu ikisi yanyana. sonra carklarin harflerine altalta yazdim, su cikti:
sa
la
vi
ço
eg
uz
sonra baktim icinde en egzotik hece hangisi diye. eg göz kirpti, dedim burdan yürüyeyim. icinde eg hecesi gecen alti harfli türkce kelime ne olabilir? aklima egoist geldi. diger carklari da egoist kelimesi cikacak sekilde yerlestirdim. hepsi oturdu :)
oturmasaydi baska yerden devam edecektim ama gerek kalmadi.
  • shi aila  (08.10.16 14:53:47 ~ 10.10.16 09:49:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.