[]

intihar etmiş yazarlar

yaşamak için motivasyonunu kaybetmiş ve hayatını sonlandırma kararı almış yazarların bu durumu anlattığı kitaplar arıyorum. intihar etmemiş olsa bile, böyle bir konunun işlendiği kitap önerisi de alabilirim.




 
Ahmet Mithat Efendi-Beşir Fuad


  • angelus  (06.10.16 11:47:40) 
(bkz: tehlikeli oyunlar)

--spoiler--

yazar intihar etmedi de kitabın ana karakteri - yazar da diyebiliriz bence - intihar ediyor diyelim.
  • tepedeki psychedelic adam  (06.10.16 11:48:31) 
aradığınız kitap yaşama uğraşı - cesare pavese
bi de "insanlığımı yitirirken" japon bi herifçi adını unuttum

  • nice tnetennba  (06.10.16 11:53:47) 
richard brautigan kitapları çok güzel tavsiye ederim


  • devilone  (06.10.16 11:54:15) 
martin eden - jack london


  • pide  (06.10.16 11:54:36) 
virginia woolf


  • freya  (06.10.16 11:57:20) 
stefan zweig - bilinmeyen bir kadının mektubu

"yalnızca seninle konuşmak istiyorum. sana ilk defa her şeyi söylemek istiyorum; bütün hayatımı bilmelisin, o hayat ki, hep senindi ve sen onu asla bilmedin. fakat benim sırrımı ancak öldüğümde, artık bana cevap vermek zorunda kalmadığında, uzuvlarımı şimdi bunca buz gibi ve bunca ateşle sarsmakta olan şey gerçekten son bulduğunda öğrenmelisin. hayata devam etmek zorunda kalırsam eğer, o zaman bu mektubu yırtacağım ve hep sustuğum gibi, bundan sonra da susmayı sürdüreceğim. fakat mektubum ellerinde ise eğer, o zaman bil ki, burada artık ölmüş olan biri sana hayatını, ilk dakikasından son nefesine kadar hep senin olmuş olan hayatını anlatmaktadır. kelimelerim seni korkutmasın; ölmüş olan biri artık hiçbir şey istemez, sevilmeyi de, kendisine acınmasını da, teselli edilmeyi de istemez. senden tek istediğim, şu anda sana kaçmakta olan acımın hakkımda ele verdiği her şeye inanmandır."
  • devilone  (06.10.16 11:59:31) 
  • anumegha  (06.10.16 11:59:44) 
nice tnetennba'ya tezahürat için geldim. kesinlikle yaşama uğraşı +1 diyorum. onu okumasan bile cesare pavese'nin herhangi bir romanını oku, o acı tadı her şekilde alırsın. ben ne zaman okusam kitabı okşayıp "abi niye böyle bi şey yaptın ki sen ne ya koskoca edebiyatçı adamsın sana karı mı yok be :(" diyorum ister istemez.


  • der meister  (06.10.16 12:12:43) 
Yaşamak için motivasyonunu kaybetmiş... "Tutunamayanlar"

Ayrıca Oğuz Atay'ın aslında intihar ettiğine dair birkaç şey okumuştum.
  • dissendium  (06.10.16 12:21:53) 
Stefan Zweif esiyle birlikte intihar etmis bir yazardir ve kitaplari tavsiye edilir. Yukaridaki arkadasin cevabinin ustune amok kosucusu diyorum. Aslinda sadece amok kosucusu degil tum kitaplari okunmali zweig'in.


  • mesudiyeli mesut  (06.10.16 12:39:19) 
Jack london ub martin eden i yari otobuyografik bi romandir. Ana karakteri intihar eder. Sonrasinda jack london da intihar etmisti. Bi bakabilirsiniz.


  • allah yazdiysa bozsun  (06.10.16 13:33:44) 
en.wikipedia.org

bu da kitap: www.idefix.com

gunluklerinin derlenmis haliydi galiba.
  • idexo  (06.10.16 13:49:24) 
Sergei Yesenin ve Vladimir Mayakovski; ikisi de şair ve hikayeleri çok acıklı.

Sylvia Plath etkisiyle Nilgün Marmara.
  • fragile lady  (06.10.16 13:51:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.