[]

Adolph Hitler

Tarihe yön verdi mi




 
Vermedi mi?


  • stavro  (05.10.16 22:57:41) 
Adolf hitler ise verdi
Adolph hitleri duymadım

  • basond  (05.10.16 22:57:44) 
Basond, guldum ya, gece gece :D

Verdi verdi.
Aldolphie diye bir ren geyigi vardi bir masalda. Onu hatirladim.
  • shadowcat  (05.10.16 23:04:20) 
bazı kaynaklarda adolph diye geçiyormuş aslında. mesela: www.historynet.com ya da content.time.com (şimdi fark ettim: "Cover Credit: RUDOLPH C. VON RIPPER" diyor. almanca'da rudolf daha yaygın mesela. hatta carl da karl oluyor çoğu kaynakta: "rudolf karl von ripper".

ya da gustav adolf da yine latincede adolphus aslında ama adolf deniyor: en.wikipedia.org

hitler'in de orjinal ismi esasında adolfus. onun latince karşılığı da yine adolphus ama adolf diyoruz. latincedeyse adolph oluyor. yani sandman hata yapmamış. ha doğru da değil tabii pek, tuhaf duruyor ama bu şekilde kullanıldığı olmuş.

tariheyse yön verdi tabii, daha ne yapsın yahu?
  • soso  (05.10.16 23:17:15 ~ 23:32:10) 
want2die; hitler motivasyon kaynağından ve planlarını işleyiş biçiminden ötürü ayrı bir yerde tutuluyor, ölü sayısıyla falan alakası yok. yoksa tüm dünya tarihi kandan oluşuyor zaten. öyle rastgele bomba sallamakla organize biçimde soykırım yapma arasında etkileyicilik bakımından fark var kanımca. hitler rejiminin ülke içerisindeki hedefi direkt olarak bir etnik grubu ortadan kaldırmaktı. senin saydıklarında ise, direkt değil dolaylı bir zarar verme söz konusu. yani o soykırım falan olmasa dediğin doğruydu.


  • soso  (05.10.16 23:41:34 ~ 23:44:49) 
İlk taş baltayı yontan maymunsu tarihe yön verdi. Sene mö 200000 falan.


  • kargn  (06.10.16 00:04:54) 
Verdi tabiki Rusyaya saldırmak gibi bir deli saçması işe girmeseydi bugün Hitler bey diyeceksiniz olurdu :)


  • gozu acik sevisen yahudi  (06.10.16 00:25:02) 
@want2die; hiçbir devlet masum falan değildir. diğer yandan, güçlü güçsüzü sömürür, düzen bu şekilde, yapacak bir şey yok. bugün sömürülenler sömürenler kadar güçlü olsaydı durum tam tersi olurdu, zira insan doğası ve dünya düzeni bunu gerektirir. ancak şu anki konu her şeyiyle muazzam hazırlanmış bir sistem. böylesi bir sistemin kurulmuş olması ve takır takır işlemesi insanları etkileyen en önemli hususlardan biridir ve hitler'i hepsinden ayrı bir yerde tutar. soykırımın arka planındaki onca çalışma falan görmezden gelinemez, zira olayın tüm temelini oluşturuyor.


  • soso  (06.10.16 01:32:35 ~ 01:32:51) 
adam gönül rızasıyla israil'e gelmek istemeyenleri savaş bahanesiyle buraya soktu resmen.
adam bildiğin yahudi ajanı.
kurulmuş bir planın tam takır parçası.
sonra gitti rusya'ya saldırdı ve oyunu bitirdi.
tarihe yön verdi mi verdi ama aşırı değil.
  • lonelyman  (06.10.16 05:39:57 ~ 05:40:44) 
Şey. Almanca da Latince de biliyorum. Ph'nin f'ye dönüşünden de haberdardım. Hitler'i de bayağı okudum. Adolph deyince aklıma hala geyik geliyor, gelmemesi lazım :(

İsmindeki o f harfinin yazılışında ortaya çekilen tireden imzası evrimleşip gamalı hacın ilk hali falan oluyor. İmzanın evrimleşmesiyle ilgili birşeyler vadır nette, kurcalayın. Adolf'un f'si Nasyonel Sosyalist partisi sembolleri için bayağı önemli yani :)

Bir de tartışmanızı anlamadım gençler. Siyasi tarihte uluslaraası ilişkileri değiştirmiş her olay tarihe yön verir. Bu anlamda kötülükleri kıyaslamanın anlamı olmaz. İnsanlık, kültür ve aydınlanma tarihindeyse Adolf Hitlerin yapıp ettikleri insanların kendini tanıması açısından yeri değişmez bir önemdedir. Kötülüğümüzün radikal bir şekilde göz önüne serilmesi, insanın iyiliği ve ilerleme üzerine kurulu tüm sistemlerin, teorilerin, modernitenin, teknolojinin, temel kavramların ulus devletin, hukuğun falan, sorgulanmasına sebep olur. Bence ondan sonra insanlık olarak hiç toparlanamadık.
  • shadowcat  (06.10.16 07:05:34 ~ 07:07:58) 
want2die'a aynen katiliyorum.
Bakiniz, kacimiz Stalin'in yaptigi katliamlari konusuyor? Tum DUnya'da boyle. Tek sorun savasi kaybetmesi +1
Oldurmek ile dolayli yoldan oldurmek arasinda bir fark goremiyorum. Yalnizca bilinci/bilincsiz oldurmek birbirinden ayrilabilir.
  • stavro  (06.10.16 09:00:21 ~ 09:02:12) 
hitler sevdiğimiz bir abimizdi,adabı konusmasını çok iyi bilirdi.


  • eksimeksi  (06.10.16 17:11:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.