[]

para işleri artık çok canımı sıkıyor

yani mesela çay içtik arkadaşlarla ben ödedim. problem değil.
sonra 4 bisküvi aldık herkes aldığını ödedı. şaşırdım yani 1 liralık probis kimse sen çayı kahveyi aldın ben alırım demedi. yani biri bana bişey aldıysa, diğerinde ona bişey ödetmiyorum.

bugün ben yemeğe gitmicem dedim. neyse hem ısrar ettiler hem de ilk kez gidicekleri için ben de gittim ayıp olmasın diye, yemek yiyelim diye tutturan kız yemek almadı, yemeyeceğim halde boşuna para harcadım. geri döncektim ama parası yok heralde diye düşündüm ortak yeriz diye aldım.

sonra ben elma, çay, yiyecek ıvır zıvır getiriyorum laba. kantin falan olmadığı için. kendim yicem dokunmayın demiyorum. ama onlar çantalarından dışarı çıkarmıyorlar getirdiklerini 1 tane ayıp olmasın diye uzatıyorlar. poşet yeşil çay bile çantalarında, benim getirdiklerimi yiyorlar ama. yesinler sıkıntı değil ama hem bol tutan benim hem bişey kaçırılan da benim.

sinirlenmeye başladım artık. bi kaç şey daha var yazmaya üşeniyorum bunlar bugün olanlar. geçen yıl herkes kafasına göre bişey alırdı. böyle saçmalıklar yoktu. şimdi ekip değişti, bi yandan 3ün 5in hesabını yapma diyorum, bi yandan kendimi kullanılıyo gibi hissediyorum.
erkek öder yorumu yapacaksanız cinsiyetler aynı.

 
Valla ben paylaşırım ama bi ben paylaşıyosam başlarım lan deyip kimseye teklif falan sunmam artık
Net ol yemiyeceğim diyosan gitme

  • basond  (05.10.16 22:38:46) 
Ben de bunun sıkıntısını çok yaşadım. Bir yandan onların yaptığını yapmak ayıp geliyor, bi yandan da enayi yerine konuluyor gibi hissediyosun. Anlıyorum. Yiyeceklerini bir poşetin içinde tut en azından izinsiz almasınlar. Her seferinde söylemek zorunda kalacakları için daha az alırlar. İkincisi aç değilsen yeme ya. Kendini o kadar rahatsız bir duruma sokma ne gerek var.


  • petekpare  (05.10.16 22:41:02) 
Benim de o tip arkadaşlarım vardı. Artık bir yere gittiğimizde bir çay içtiysem "bir çay ne kadardı?" Diye sorup sadece kendi çayımın parasını ödüyorum. Elbette bir ödediğim hesabın asla lafını yapmam ama artık olay centilmenlikten ziyade enayiliğe dönüyor gibi hissediyorum.

Tabi arkadaşımın maddi durumu yetersizse söylediklerim geçersizdir.
  • kaderimse np  (05.10.16 22:41:23) 
Beraber yemeğe gitmenin mantığı yok. Ne zaman grup halinde beslenmeye çıksam tantuni, brokoli çorbası, mafin vb alternatif gıdalara yönelir sürüden ayrılmaya bahane ederim. Sürüden ayrıl, sürü seni baymış.


  • kargn  (05.10.16 23:15:29) 
kafa yorup başlık açmaya ittiyse seni bu basit olaylar, demekki bu durumları takıntı haline getirmişsin. yaşın kaç bilmiyorum ama rahat olacaksın kimseye oldugundan farklı görünmeyeceksin, eğer yeterince kimya tutmamış samimiyet gelişmemişse bunları dile getirememen normal bence o ortamı değiştir veya madem takıyorsun açık açık iğneli şekilde çok açıktan girmeden espri yapar gibi değdir devamlı bunlara. -aceleden cümleler devrik oldu-


  • rosenrot  (06.10.16 00:56:27) 
içinden geldiği kadar paylaş geri bir şey beklemey basladıgın sınırda dur rahat edersin.


  • fasulyek  (06.10.16 01:34:55) 
hayatındaki tekrar eden tüm problemlerin sorumlusu sensin, kimseyi suçlama ya da değiştirmeye çalışma. böyle bi problemin varsa kendin önlem alarak çöz.


  • rubenanyukov  (06.10.16 02:23:05) 
Sen bu durumu yaşayıp sinirlenmeye başlamışsın ama ben okurken deli oldum. Tamam 1-2 liranın peşinde değiliz ama onların yaptığı şey çok saçma. Bence bundan sonra sende kendine müslüman ol. Kafana da takma...


  • huzunbaz palyaco  (06.10.16 10:12:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.