[]

öğretmenlik şehir tercihi sorunsalı

Kız arkadaşım PDR mezunu 83 puan aldı kendi alanında 240. oldu. Sonra mülakata girdi onda da 89.33 aldı ve sıralaması belirsiz oldu. (güzel memleketimin güzide uygulamaları)
Şehir listesi açıklandı ki ne görelim yalnızca güneydoğu ve doğu anadolu açılmış :(

Ben İzmir 'de memurum, Denizli'de okudum. Kız arkadaşım da Denizlili ve Denizli'de okudu. Yani hiç Ege'den dışarıya çıkmadık. Çıkacak olursak da yine heryere razıydık, benim de heryerde kadrom var peşi sıra tayin alıp evlenip gideriz diyoduk ama şu iki bölge hariç 8-)

Urfa, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır... Açılan şehirler.

Aralarında bir Erzurum ile Gaziantep var. Kız arkadaşım ilk bir yıl yalnız bile kalabilir. Düşününce çok güvensiz ve korkutucu geliyor.

PDR mezunu olduğu için İzmir 'de ya da Denizli 'de özel okullarda da iş bulabiliriz diyorum. Altı yıl Ege 'den çıkmamış insanlar için Güneydoğu ya da Doğu Anadoluda yaşamak çok zor değil midir.

Şubat'ı mı beklemeli...

 
@hosein +1000

daha akşam muhabbeti geçti uzun uzun.

kız arkadaşın pdr mezunu olmadan önce hedefi KPSS'den 57500 puan alıp direkt İzmir Alsancak'a atanmak mıydı?

Bu memleketin her karış toprağında çalışmayacak olduktan sonra eğitimci olmasın zaten.

Özelde çalışsın özelde.
  • minyatur dev  (05.10.16 14:55:13) 
tartışmaya dahil olmadan;

şubatta batıdan kadrolar açılacak deniyor, bence bekleyin. hem bu atamaya göre önünüzü görebilirsiniz, kaç puanlılar gitti atandı diye. hem de ileride istifa etme ihtimalinin olduğunu görüyorum. kadroyu yakıp, 1 kişinin hakkı da yakılmamış olur.
  • akatreil  (05.10.16 15:03:30) 
bence özele yönelsin hiç kendisini riske atmasına gerek yok.tv'de şurda burda bölge hakkında haberleri görüyosunuz.misal verecek olursam babam polis memuru olarak gitti diyarbakır'a zaten emeklilik hakkı da gelmişti. durumu göreyim eğer iyiyse çalışırım biraz yoksa emekli olup gelirim dedi lakin orasının durumunu polis olarak görünce(patlama olan polis merkezinin yakınında bir bölgede uygulama yaparken meydana gelmiş)emeklilik dilekçesini verip geldi(ki 2.defa devlet tarafından şarka gönderildi).geldiğinde de dediği ilk şey 'burasının Türkiye ile alakası kalmamış' oldu.adamlar baya baya kendi çaplarında özerkleşmişler yani.belediyesi olsun, halkı olsun ...


  • orixim  (05.10.16 15:32:39 ~ 15:33:59) 
Nerdeyse aynı durumdayız, şubatı bekleyecez sanırım


  • Bostan  (05.10.16 15:49:43) 
bence bu iki bölgeden direkt olarak korkmayın. onlardan birinde görev alıyorum :)

oralarda tanıdıklarınız falan varsa bilgi almaya çalışın. mermiler bombalar altında okullara gidilmiyor yani :)
  • rectoa  (05.10.16 16:05:33 ~ 16:05:49) 
git git bir şey olmaz. 1 sene sonra eş durumundan gelir yanına. -değişmediyse- ben 5. yıl erzurumdayım. her yere uçak var artık.


  • ya ben lan neyse  (05.10.16 16:14:42 ~ 16:15:59) 
eş durumu yok artık hocam 6 yıl çakılı kadro var, bu yıl ilk defa. memleketimizin bakanlığı varolsun çalışıyor.


  • bana da mi lolo  (05.10.16 16:18:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.