[]

excel sorusu

nasıl soracağımı bile bilemedim.
bir programdan excel çıktısı alınca bunu açtığımızda

Kutu Mukavva 3 Tren istasyonu gibi sütunlara dizmiş şekilde geliyor fakat bir yerden sonra "3 ve tren istasyonu" kısmı alt satıra geçmiş. Bunu ben eski haline yani bir üstteki satırın ilgili kısımlarına taşımak istiyorum. 5bin satır veri var ve bunu tek tek yapmak epey yoracak.

Bir formülü var mıdır?

 
O hücreleri seçip Wrap Text butonuna basarsan düzelir sorunu yanlış anlamadıysam eğer.


  • chicha  (05.10.16 13:11:46) 
yok öyle değil işte. başka sırada başka sütunlara atmış. Tutup kesip yapıştır demem gerekiyor tek tek.


  • safepassage  (05.10.16 13:36:30) 
başlangıç kısmı "3 ve tren istasyon" olanları bulup sil,
bitiş kısmında "Mukavva" olanları da "Kutu Mukavva 3 Tren istasyonu" olarak değiştirebiliyor musun?

Kutools for Excel diye bir eklenti vardı, paralı birşey ama iş görüyor. Onda olması lazımdı böyle gelişmiş seçeneklerin.
  • gneral  (05.10.16 13:39:44) 
Hangi satırdaki bilgilerin yukarı taşınacağına dair parametrik bir kıstas belirlemek mümkünse makroyla yapılabilir. Özelden ulaş bana istersen.


  • cakabo  (05.10.16 13:43:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.