[]

Hem Türkiye'de hem de yurtdışında aynı anda Yüksek Lisans yapabilmek

Mümkün müdür? Hali hazırda Türkiye'de kayıtlıyım bir tanesine ama bir hocam yurtdışında da yapabilmem için bir tanesinden vazgeçmem gerektiğini söyledi. Yaş 30 ve askerlik de yapmadım henüz. Buradakini bırakmadan gidip yurtdışında yeni bir mastera başlayamaz mıyım?




 
baslayabilirsin ancak enstitu kurallarinizi iyi okuyun, belli bir donemde vermeniz gereken ders sayisi/kredi ya da dersleri bitirmeniz gereken bir yil siniri vs. gibi kurallar olabilir.


  • kassiopeia  (05.10.16 01:48:56) 
Teknik olarak bir sorun yok. Turkiye'de bir yuksek lisans bir doktoraya kayitliyim, yurtdisinda da bir doktoraya kayitliyim. Artik Turkiye'de iki lisansustu kayit yok, ben onceden kaydolmustum.

Ama Turkiye'dekiler yalan oldu tabii ki. Yani ikisini de bitirmen, hele atilma geri gelmisken pek mumkun gorunmuyor. Hocan da muhtemelen bundan bahsetmistir.

Orada derslerini bitirirsin, yurtdisinda Turkiye'deki tezi de yazarsin, doner savunmani yapar mezun olursun. Bu da bir secenek tabii ama hocanin kabul etmesi lazim.
  • evrim halkasi  (05.10.16 02:06:25) 
evrim halkasi: evet ben de tam olarak aynısını düşündüm. Yurt dışındayken TÜrkiye'deki tezi yazıp döndüğüm zaman savunup burdaki diplomayı da alıp mezun olmayı. Zaten burdakini bitirmem de garanti değil yurtdışında okuyup ederken burdaki teze çok odaklanilecek vaktim olmayacak muhtemelen. Benim sıkıntım teknik bir problem olup olmamasıydı burdaki veya yurtdışındaki üniversite açısından, kabul ve kayıt gibi. Eğer o konuda bir sıkıntı yoksa hocamın da reddedeceğini zannetmiyorum


  • atropin  (05.10.16 02:17:24) 
mümkün ben hem lisansı böyle bitirip (güz-bahar abd, yaz büt tr) üstüne aynı şekilde yüksek lisans yapmış birini tanıyorum (ilk sene tr sonra ing. tezi oradan yazdı)


  • fasulyek  (05.10.16 02:56:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.