[]

Sıfır Mazda 3 Dizel mi Benzinli mi

Merhaba arkadaşlar,

Soru başlıkta ama biraz açayım.

1.5 SKY-D AT Motion 92.000 Tl, Soul modelini saymazsak en düşük fiyatlı dizel otomatik mazda bu, otomatik olmasın bir üst model olsun dersek reflex modeli karşımıza çıkıyor o da 92.000 Tl ama araçta istediğim çoğu özellik mevcut(ısıtmalı koltuk, yağmur sensörü, arka park sensörü vs). Fakat almışken iyi bir şey alalım diyecek olursak 91.150 TL ye power modelinin benzinli otomatik versiyonu var. Ön-arka park sensörü, bose ses sistemi,geri görüş kamerası led farlar vs. Şimdi yılda 20.000 km yi rahat yapacağımı farz edersek sizce benzini almak saçma mı?

Bir de sedan mı hb mi?

O paraya mazda alma şunu al diyenler buyurun sizi de dinliyorum. Şimdiden teşekkürler.

 
mazda iyidir
dizel boş=benzinli dolusu=92.000
hangisini alayım yani diyosun
keşke dizel doluya yetse paran kafadan 5-6 sene rahat kafa gidersin.

ben dizeli seçerdim.
  • basond  (04.10.16 23:22:33) 
power paketi dizelde 102.000 tl oluyor 10.000 TL fark çok ve zaten bütçemi aşıyor.


  • extirpation  (04.10.16 23:24:02) 
Abi yapmayın şunu ya. O kadar donanımın kaç tanesine gerçekten ihtiyacınız var? Yağmur sensörü ne abi? Bir düğmeyle camın üstündeki su damlalarını silebiliyorsunuz zaten. Otomatik olmayıversin. Isıtmalı koltuk, led far...bunları geçin. Akaryakıt fiyatlarının böyle olduğu bir ortamda her türlü dizel. Hibrit benzinliyi de kabul ederim ama sadece benzinli olmaz, yazıktır. Düz mü otomatik mi konusuna gelince; arabada yağmur sensörünü kullanmayacaksınız, şanzımanı kullanacaksınız. O yüzden şanzımana para verin, sensörlere değil. Kuru kavrama mı ıslak kavrama mı bunu bi öğrenin Mazda'dan. Kuruysa tavsiye etmiyorum. (bkz: dsg), (bkz: powershift) Kuru ortamda birbirine sürtünen parçalar elbet sorun çıkartacak. Islak çift kavrama ise alın. Ha şu var, onun benzinli otomatiğinde muhtemelen CVT vardır, tek bir sıkıntı yaşamazsınız ama içer durur benzini.


  • grgn  (04.10.16 23:42:43) 
grgn +1. yağmur sensörü gerçekten bu kadar gerekli bir şey mi ? veya ısıtmalı koltuk ? açıyorsun klimayı mis gibi. bana göre bir çırpıda aklıma gelen arabalarda kesin olması gerekenler şunlardır.

ön, arka park sensörü
hız sabitleyici
yokuş kalkış desteği

güvenlik önlemleri vs onları saymıyorum gerisi fasa fiso. dizel +1.
  • hayati cozemeyen adam  (04.10.16 23:51:02) 
Kesinlikle dizel sizin durumunuzda tartismak bile gereksiz bence. İlla dolu alacagim diyorsaniz astra bakin, daha ust donanimi daha ucuza alirsiniz. Saglam pazarlik da yapiliyor, liste fiyatlarindan 4-5 bin indirenler var.

Mazda 3 cidden cok guzel araba ama turkiye'de alinir mi, soru isareti. Servis agi yaygin degil, bir ariza yapsa parca gerekse 1-2 ay bekleyebilirsiniz disardan gelmesini. Her seyi hesaba katin.
  • signore  (05.10.16 07:33:44) 
uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız benzinli alıp lpg ile kullanabilirsiniz. alacağınız motor için iyice araştırmanızı öneririm.

yoksa dizel boş. mazda'nın boşu o kadar boş değil zaten, al gitsin.

bu arada, 92.000 liraya citröen c4'ün dizel tam otomatik 120 beygir euro 6 motorlu arabasının en dolusunu (hakkaten baya dolu oluyor) alabiliyorsunuz. bi görün derim.
  • babilbaligi  (05.10.16 14:19:57 ~ 14:21:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.