[]

'ülkede her yer işletme mezunu kaynıyor' muhabbeti?

yalan değil elbette. rakamlarla da doğrulanıyor.

ama;

üniversite tercihleri için konuşurken hep 'yea ülkede herkes işletme mezunu artık. işletme okuyup napcan?' muhabbetlerine maruz kalıyorum.

geçtiğimiz yıl ufak bir farkla boğaziçi işletme kaçmıştı, bu yıl tutarsa boğaziçi işletme'ye gitmek istiyorum.

iş hayatında çalışanlara sorarsam, işletmede boğaziçi farkı nedir sizce?

 
isletmede bogazici farki buyuk, hemen her seyde bogazici farki buyuk :)

benimi cevremdekiler catir cutur is buldu :) bir cogu okurken bir yandan da haftada 2-3 gun calismaya basliyor zaten. mezun olunca isleri hazir oluyor.

dersler de kolay, yata yata bitirirsin mis gibi.
  • fakyoras  (04.10.16 18:59:47 ~ 18:59:59) 
Özel sektör açısından konuşmak gerekirse elbette boğaziçi işletme mezunu olmak ve bunun yanına yabancı dil eklemek , yurtdışı tecrübeleri eklemek fark yaratacaktır . Etrafınıza kulak vermeyiniz , işletme her ne kadar herkesin okuyabildiği bir bölüm olsa da belli bir alanda uzmanlaştığınız takdirde iyi bir seçim olabilir . Hayat sizin hayatınız ve seçimlerinizden siz sorumlu olacaksınız .
İşletme eğitimini en iyi alacağınız kurumlar Boğaziçi gibi sayılı üniversitelerdir .

  • monstermash  (04.10.16 19:03:27) 
Daha ince defaaten anlattik bunlari, eski duyurulari biraz karistirirsan daha faydali bilgiler edinebilirsin.

Meslek icin bolum seciminde okulun etkisi her ulkede cok fazladir. Yank bunu "fayda" dusuncesiyle yapiyorsan eger zaten sayisal veriler ortada, bogazici isletme para kazandiran bir bolum keza tercih edilirligiyle de yine bu temelde fikir edinebilirsin.

Buyuk okullarda mesele sadece anlatilan dersler ve hocalarin "kalitesi" degildir, okullarin gelenekleridir. Daha once kimler o okullardan mezun olmus, mezunlari hangi alanlarda suyun basini tutuyorlar, piyasanin ihtiyacini nasil karsiliyorlarla birlikte okulun gunumuz kontenjanina da bakmalisin yani, eger kontenjan sana eski mezunlardan ve "boun" algisini hala tasiyan insanlardan torpil bulabilecek( ne acikli de mi ? Ama gercek ) kumenin hala icinde kaliyorsa, hah iste o zaman piyasada boun farkini tak diye anlayacaksin. Onun disinda o okul sana bir network saglamak icin bir basamak ama bunda kendi karakterinin onemi cok buyuk, kimlik kullanmaya ne kadar mahirsen o kadar bir algi olusturabilirsin. Bogazicinin farki egitim dili, gelenek ve kulturu, seni calisma disiplinine fazlasiyla tabi tutmasi ve network.
Gecmis olsun
  • mete kudur  (04.10.16 19:06:22) 
Isletme kendini gelistirmeyi bilene inanilmaz firsatlar sunan bir bolum. Ama turkiyede inanilmaz bos mezun oluyor insanlar.

Eger bir noktaya egilirsennve kendini gelistirirsen issiz kalman cok zor. Ayrica bogazici yani.
  • kuehles blondes  (04.10.16 19:25:35) 
1-0 önde başlarısın diğerlerine göre.
okulun etiketi önemli.

  • basond  (04.10.16 19:37:18) 
Takıntı yaptn, umarım kazanamazsn.


  • basubadelmevt  (04.10.16 20:34:27) 
işletme okunmaz, ama odtü-bilkent-boğaziçi olursa başka.


  • babilbaligi  (05.10.16 14:38:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.