[]

1 kedi mi 2 kedi mi?

Merhaba.

Çok kısa bir özet geçip konuya gireceğim. Bizim kedimiz 5-6 ay önce 10 yaş civarındayken maalesef vefat etti. Annem de 55 yaşında, genelde evde olan, hayvanlara düşkün bir insan. Evde bir şeyler paylaşabileceği bir canlı olması onun için güzel. Şu aralar da hadi kedi alalım, 2 tane mi alsak falan gibi şeyler söylemeye başladı.

Şimdi sorularım şöyle:

1- 2 kedi 1 kediden daha mı iyidir hayvanların mutluluğu, huzuru açısından?
2- İkisi de yavruyken bir araya gelirlerse huysuzluk çıkarırlar mı yoksa kardeş kardeş büyürler mi?
3- İkisinin cinsiyeti de aynı mı olmalı?
4- Başka bir öneriniz varsa.

 
1- değişken, ama genel olarak evet
2- kardeş kardeş büyürler
3- yoo
4- anneniz çok mutlu olacak, çünkü bir yavru kediden daha mutluluk verici tek şey iki yavru kedidir :)
  • evde liyakat kalmamis  (04.10.16 17:03:21) 
1- mutluluk açısından 2 kedi
2- yavruyken denk eglirlerse elbet anlaşırlar, hatta İstanbul'da iseniz elimde yuva aradığım 3 tane 5-6 haftalık kedi var, ikisi kardeş, biri de onlarla sonradan kardeş gibi oldu.
3- cinsiyeti aynı olmak durumunda değil, anlaşsınlar kafi.
  • kaymaktutmayansicaksut  (04.10.16 17:05:01) 
Bir hafta önce, biri erkek biri dişi olmak üzere iki yavru kardeş kedi sahiplendim ve bahçeli bir evin dış kısmında bulundurarak, hayatımda ilk kez kedi beslemeye başlayan, bu konuda tecrübesiz bir insan olarak duyuruyu takipteyim :)

Cevap da vereyim bari silinmesin: Özellikle kedileri eve almayacağımız için iki kedi olursa oyun oynarlar, sıkılmazlar diye düşündüm. Şimdilik doğru karar gibi görünüyor.
  • long live rock n roll  (04.10.16 17:05:35) 
bir kedi ile iki kedi arasında bakımı zorlaştıracak hiç bişey yok

2 kedi oldumu birbirleriyle oynarlar, izlemesi bil çok keyif verici

ufaktan olursa kavga süreci olmaz

farklı cinsiyetlerde olurlarsa kısırlaştırmak gerekir, zaten aldığınız hayvanı kısırlaştırmanız gerekir.

bi işte aşıdır kısırlaştırmadır, bakımıdır masraf 2 ye katlanır.
  • killerbee  (04.10.16 17:07:03 ~ 17:07:51) 
bizimde köpeğimiz öldü annem 62 yaşında, yanlız annemin yoğun temposu dolayısıyla alamıyorum bi yavru, çok yanlızlık ve özlem çekiyor.


  • killerbee  (04.10.16 17:17:21 ~ 17:17:40) 
birden fazla alacaksanız hatta kardeş olanları alın çok tatlı oluyorlar


  • argent dawn  (04.10.16 17:38:27) 
1. evet
2. kardes kardes
3. fark etmez ama kisirlastirma donemleri birbirinden farkli olacak. ona dikkat.
4. en az 3 ^.^

2 kedi hic sikilmaz. size cok fazla yanasmayabilirler. soguk havalarda mis gibi isitirlar. ev temizligi az zorlayabilir. ama ustesinden kolay gelinir.
  • enaz3kedi  (04.10.16 19:37:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.