[]

birbiri ile alakasız müthiş iki soru

ilk müthiş sorum:

ben gece yatıyorum yatağa film falan izliyorum. böyle izlerken ateş basıyor beni. yorganı falan atıyorum üstümden. tişört ile yatarım genelde onu bile çıkarasım geliyor. ev sıcak falan değil. normalde otururken üşüyorum hafif. bildiğin öğrenci evi işte. ama yatağa girdikten bir süre sonra deli gibi ısınıyorum. öyle terleme falan yok. neden olur bu_?

ikinci müthiş sorum:

paranoid şizofreni iyileşebilen bir hastalıkmıdır_? tüm etkileri uzun süreli ilaç kullanımı sonrası kalkar mı_? yoksa ömür boyu ilaç kullanır mı bu hastalığa sahip insanlar__?

 
1- normal. cok pisiyorsan sentetik yorgan/carsaf ya da o tarz bir kombinasyon yuzunden de olabilir, 100% pamuk takilmayi dene.
2- semptomlar minimallesebilir, sosyal yardim/terapi ile rahat donemlerde ilac kullanilmadan da yasanabilir, onun disinda kalici bir etki kalkisi garantisi yok.

  • bunubenyazdim  (11.12.09 04:06:32) 
Bir üstteki mesajdaki gibi, kullandığınız örtü elyaf ya da opnun gibi sentetik bir ürün olabilir, haliyle vücut ısınız sizi rahatsız eder (yazın 37.5 derecede yattığınızı düşünün)
O yüzden hava da geçirebilen pamuklu yorganlar iyi bir seçim olur.

  • diyanet takvimi  (11.12.09 08:51:30) 
ya benimde böyle bir problemim vardı. ikeadan hafif bi yorgan aldım. yanında birde yastık verdiler. 79 lira falandı fiyatı. bir de 29 tl gibi bir fiyata nevresim takımı aldım yüzde yüz pamuklu. artık püfür püfür yatıyorum. ilgilenirsen mesaj at isimlerine bakar yazarım.


  • jeanne hebuterne  (11.12.09 19:42:57) 
2 için, paranoid şizofreni çok ağır bir hastalıktır ama yenilebilinir. nadiren tamamen, çoğunlukla hayatı bu hastalığa sahip olunduğu pek farkedilmeyecek düzeyde yaşamaya devam ettirecek kadar. ilaç kullanımı çok etkili özellikle hastalığın ağır işlediği hastalarda ve ateşlenme zamanlarında. ama yenmenin en büyük koşulu hasta olduğunu ve sanrıların gerçek olmadığını idrak etmesi hastanın. zaten akıl oyunları filmine de konu olmuştu bu tarz bir şey. entellektüel ve zeki hastaların şizofreniyle savaşının daha başarılı olduğuna dair bir istatistik okumuştum. ama kaybedilen zaman onyıllarla ölçülebilinir. tabi ilaç tedavisinin yanında sevdiklerinin desteği, uyaranlardan biraz arınmış bir hayat ve içten içe yanan bir hastalığı yenme isteği gerekiyor.


  • efe  (11.12.09 22:51:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.