[]

Gumruge takilmama oyunu

Selam,

uc gun sonra Turkiye'ye giris yapacagim. Simdi kendime bi iphone 7 aldim. sonra kuzenimle dayim da ''bize de alsana keranaci' dedi. Onlara da aldim. aldik yani bir risk.

Simdi ben yurda giris yaparken gumrukte aranmak gubu bir sans var, belli bu. aranirsam da gote gelirim heralde.

Soyle toplamda uzerimde 4 tane telefon oalcak. 1 eski galaxy s3'um. 1 tane kendi kullandigim iphone 7. iki tane de hediye iphone.

Ucagim ayni firma ile once istanbul sabiha gokcen'e sonra da baska bir sehre hemen bir saat saat sonra.

Simdi ben bu ekstra telefonlari bagaja atsam, bagaji da ucuslarda baglantili olarak son gidecegim sehre kadar sabitlesem yani istanbulda bagaji almasam, gumrugu atlatmis oluyir muyum? yoksa cakarlarmi xrayde, valizi acip el koyarlar mi?

yoksa ne yapmam gerekiyor? bu gune kadar yurtdisindan hic bir sey getirmedim ekstra, hic de ''gardas gotunde kokoyin kaciriyor ulkeye'' diye soran cikmadi gumrukte. ama sans bu tabi. ya da ne bileyim belki stressini olcen kameralardan vardir, ya da bi tur x ray. bilemicem amk.

bu arada istanbula 9da variyorum sabah.

tesekkurler.

 
bagaja verdiğin telefona gümrükten önce bagajcılar el koyabilir. yanına al sen. 4 telefondan bir şey olmaz, zaten 2si kutulu değil anladığım kadarıyla.


  • nrmnm  (04.10.16 10:00:11) 
@nrmnm, aynen ikisi acik hatta biri eski telefon. ikisi kutulu. ama kutuda getirmek zorunda da degilim. kutudan da cikartabilirim. akraba oldugu icin alanlar sorun degil.


  • harrage  (04.10.16 10:04:12) 
4'ü de kutulu olsa bile bir şey olmaz. soran eden olursa aileme hediye getirdim dersin ki yalan da değil zaten. çok stres olurum diyorsan çıkar kutusundan öyle getir ama bagaja koyma, yanına al.


  • nrmnm  (04.10.16 10:14:13) 
2 gun once geldim yurtdisindan. 3 tane kapali kutu iphone, laptop, sehir icinden aldigim iki adet icki vs gecirdim sirt cantamda. nukleer silah koysam gecirebilirmisim oyle diyeyim.

ps:Roma'dan Ataturk havaalanina indim
  • odlek bedenin kancik kellesi  (04.10.16 10:51:08) 
bagaja koymayı aklından bile geçirme. direk hacılıyorlar.


  • uzman pratisyen  (04.10.16 11:25:57) 
4-t tane getirdim diyenler gumrukte aranmislar mi merak ettim :) kapali kutu 1 adet getirebiliyorsun. 2.si yasak. Yanima iki tane alayim. Biri kapali kutu olsun dersen o da yasak. 1taneden fazlasini yakalarlarsa operler.

Baska bir seyi yakalatmistik, mudure ciktik. Yanimiza bi cocuk geldi yok hasta olan yegenime aldim yok cok istiyodu filan bi ton laf etti yine de gecirmediler. Cocuk bildigin agladi ama yok. Gecirmeidler.
  • fakyoras  (04.10.16 11:42:26 ~ 11:43:15) 
Bagaja degerli esya konulmaz!! Hepsini yaniniza alin.


  • kuehles blondes  (04.10.16 11:53:54) 
kutuyu acip gozune kestirdigin birine versen?


  • enaz3kedi  (04.10.16 12:59:58) 
@enaz3kedi, iste nasil guveneceksin ki adama. cikip gitse telefonla bir sey diyemezsin. ayrica biri gelip bana sorsa ayni seyi, yapmak istemem, adama niye guveneyim belki uyusturucu sokmak istiyor ulkeye ya da baska bisey vs...


  • harrage  (04.10.16 15:45:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.