[]

Mc donalds

Mc donalds gibisi yok diyoruz da "gibisi" fazla değil mi sence de? Çünkü ortada mcdonalds göremiyorum ben. burgerkıng den tartışmasız daha iyi olduğu halde neden koskoca Bornova da Mcdonalds yok. Hatta izmirde çok az. Var birkaç yerde ama çok ücra köşelerde ıssız yerlerde. Ama adım başı burgerking her yerde. Battı mı bu mcdonalds acaba yakında tüm şubeleri kapanacak gibi bi izlenim oldu bende.

Belediyenin önündeki Mc donaldsları kim kapattı?


 
neden batsın ya :) arz talepten dolayı olabilir o dediğin durum izmirdeki gerçi ne düşünüp açıp kapatıyorlar bilemem mc donalds yönet oyununda da hiç başarılı olmadım


  • tiredpanda  (03.10.16 23:09:17) 
Burger Kingden daha iyi olduğu tamemen senin görüşün. hatta hüsnü kuruntun. İkisinin de tarzları aynı olsada tadları ve kullandıkları ürünler farklı. Üstüne üstlük burger king bence daha çok bizim damak tadımıza uygun. Yani hem avrupai fast food hem de bildiğimiz(!) tadlar.

keza aynı avm de hem mc donalds hem burger king olduğunda burger king de daha fazla sıra olduğuna çok kez şahit oldum ben. ama sırf bu gözlemlememle burger king daha iyi, daha çok kazanıyor gibi bir safsata atamam ortaya.

Mağazalarının yaygınlaşmamasının tek sebebi olabilir, o da yeterince karlılığı yoktur. yani mesela bir zamanlar burger king açmak için 2milyon garanti para istiyorlardı; eğer bu meblaya daha fazla karlı bir iş varsa yatırımcı burger king açmaz o karlı işi kovalar.
  • mete kudur  (03.10.16 23:09:46) 
burger king daha ucuz ve bana göre daha lezzetli. bu yüzden piyasada geride kalmış olabilir rakibinden.


  • jonestown  (03.10.16 23:11:54) 
ikisi de bok gibi.bi menü alsan(ki içindeki hamburger köftesi yanılmıyorsam 80 gram) 18- 20 lira.yarım kilo kıyma 18 lira.başka sözüm yok.


  • mungojerry  (03.10.16 23:23:45 ~ 23:24:06) 
Ben de burger kingi daha cok seviyorum. Ayda minimum 1 kez falan yerim herhalde burgerdan McDonaldstan yillardir yemiyodum ama bu yaz yaptigim avrupa gezisinde ucuza yemek yiyecek baska yer bulamadigimda mc tercih ettim bol bol. Avrupada mc daha ucuz Türkiyedeki mc fiyatlarini bilmiyorum ama kalite olarak burger cok daha iyi bence


  • nundu  (03.10.16 23:23:47) 
çok uzun süredir yemiyorum belki üç yıldır. öncesinde cok yiyordum ve bence mc' in tüm ürünlerinde bir koku var. dondurmada bile.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (03.10.16 23:28:39) 
burger king çok daha lezzetli ve daha çok tercih ediliyor. kendi beğendiğini en güzel sanıp da olayı garipsemek çılgınmış. iş yapmadığı için kapanıyor veya yenisi açılmıyor.


  • prodeq  (03.10.16 23:49:13) 
Burger King yanlış olmasın ama 6 sene önce ciddi bir genişleme politikasına ve ucuz ürün politikasına geçti, işte sosun paralı olduğu dönemdi, bunun meyvelerini çoğu şubede aldı ve alamadıklarını da kapattı.
McDonald's tarafında Anadolu Grubunun politikası daha farklı sanırım, yani düzensiz büyümeden yana değiller gibi daha doğrusu bana göre burger king'in şu anda belki hamburgeri lezzetli geliyor olabilir ama içecekte rezalet durumda olduğu malumunuz ve yine şubeleri diğer fastfood restaronlarına göre daha pis durumda gibi geliyor bana bununda kontrolsüz büyümenin sonucu olduğunu düşünyorum, anadolu grubu ise farklı bir politika izliyor.
Tabi bunun yanında iki markaya da dünya genelinde azalan bir talep olduğuna dair yazılar çıkıyordu, bu da temkinli olunmasına sebebiyet veriyor olabilir.
  • atom karincanin torunu  (04.10.16 00:11:02) 
bildiğim kadarıyla önceleri mc donalds anadolu grubunun da rüzgarıyla fast food zincirinde birinci sıradaydı. burger king ona göre daha geri plandaydı. kaldı ki mc donalds daha çok zenginlerin tercih ettiği bir yer pozisyonundaydı. ama 2007 - 2008'den sonra burger king inanılmaz bir atak yaptı. hem 2 menü kampanyaları hem de televizyonlarda reklamları dönmeye başladı. (benim hatırladığım cicişler falan oynamıştı saçma bir reklamdı.) bu reklamlar da markanın bilinirliğini iyice artırdı ve mc donalds pazar payını inanılmaz büyüttü. şu anda büyük avm'lerde yan yana mc donalds ve burger king şubelerine bakıyorum. burger her daim kalabalık.


  • eagle is free  (04.10.16 17:22:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.