[]

Toshiba mağduru için bir tavsiyesi olan var mıdır acaba?

Merhaba EkşiDuyuru sakinleri!

Geçtiğimiz yaz, kullandığım Toshiba dizüstü bilgisayarı, bazı sorunları sebebiyle yetkili servisine götürdüm. Gerçekten yetkili servisiydi, buraya kadar herhangi bir sorun yok. Cihaz teslim edildi, imzalı kaşeli belgeler teslim alındı, hasarların kullanıcı hatasından kaynaklandığı -kırık falan kısaca- tespit edildi ve garanti olmasına rağmen istenen ücret haklı bulundu; gereken ücret daha önce olduğu gibi iletildi.

Sorun da burada başlıyor. Daha önceki servis süresinde, ücret ödenmesinin akabinde cihazla ilgili sorun çözülmüştü fakat bu kez, gereken parçalar talep edilmesine rağmen cihaz onarılamadı; 20 iş günlük azami servis süresinin 19. gününde bana iade edildi fakat benim servis ücretini talep etmemin ve müşteri hizmetlerinin bana verdiği son cevabın üzerinden 30 iş gününden fazla oldu gün itibariyle.

Çağrı merkezinde kimse çıkmıyor telefona, internet sitesindeki online iletişim formlarından dönüş alamıyorum, gönderdiğim e-postalara cevap verilmiyor.

İadeli taahhütlü mektup göndererek durumu kendilerine iletmek ve en azından teslim aldıklarını öğrenmeyi planlıyorum şu anda ancak bu konu hakkında bana bir fikir verebilecek var mıdır acaba? Nasıl ödediğim tutarı geri alabilirim?

 
hakem heyetine gittin mi?

ben toshiba ile çok benzer sorunlar yaşadım 2000de aldım, servisi problem 2000 de 5600 tl vermiştim yani öyle bi aletti, sonra 2006 da aldım servis problem

en sonunda bi tınlattılar beni toshiba europe ile alakalı ne kadar mail adresi varsa hepsine ingilizce mail yazdırdım arkadaşa, yollladım ondan sonra döndülerdi ama ondan sonra toshiba markasını tamamiyle hayatımdan çıkardım.

size tüketici hakem heyeti yardımcı olabilir gibi geliyor.
  • killerbee  (03.10.16 22:47:55 ~ 22:50:02) 
Esasen tam anlamadım olayı. :( birwz daha detaylı ve sade cumlelerle yazsaniz. Ilk ariza neydi, ikincide ne oldu, ürün su an nerede, teslim aldiniz mi? Kim neyi teslim aldı?


  • karacigerim vur kadehlere  (03.10.16 23:00:23) 
(bkz: lg g4/#63254809) suradan genel hatlarıyla bi fikir edinebilirsin de.


  • karacigerim vur kadehlere  (03.10.16 23:02:10) 
karacigerim vur kadehlere, ilk servis vak'ası bundan birkaç yıl önceydi. cihazın o dönem problemi çözüldü, o konuda işlem sonucunda sıkıntı olmadı.

ikinci servis sürecinde, cihazın kırık menteşesi için servise götürdüm, garantisi devam ediyor diye. kırık olduğu için garanti kapsamı dışındaydı, gereken parça tutarlarını yatırdım ve parçaları beklemeye başladık.

yurtdışından talep ettiler, gelmedi. cihaz, 19 iş günü sonrası onarılmadan bana iade edildi fakat gereken parçalar için ödediğim bedel, 31 iş günü oldu bana geri ödenmedi. daha doğrusu, bana iade edileceğinin söylenmesi üzerinden 31 iş günü geçti.

özetle: cihaz tamir edilmeden geldi, parası gelmedi.
  • tel tokasini duzelten samuray  (03.10.16 23:07:11) 
Evet sizin olay farkliymis. Alo 175i arayin once izah edin durumu. Bence ise iadeli taahüt cekip para iadesi istediğinizi bildirin. para vermis hizmet alamamissiniz. Sonra da para verdiginizi gösteren kanitlayici evraklarla ve serviste islem yapılmadığını gösteren servis fisi ya da servisin internet sitesinde servis takip kismindan sorgulayip islem yapilmadigini kanitlayan bir evrakla basvurun hakem heyetine.
Ama alo175 ve hakem heyetine bi ugrasaniz daha cok yardimci olurlar.

  • karacigerim vur kadehlere  (03.10.16 23:16:59) 
killerbee ve karacigerim vur kadehlere, çok teşekkürler!

önce iadeli taahhütlü mektup, arkasından hakem heyeti görünüyor o hâlde.
  • tel tokasini duzelten samuray  (03.10.16 23:41:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.