[]

Yağlı, gözenekleri hep açık sorunlu cilt

Merhabalar, başlıkta da belirttiğim üzere yağlı ve haliyle gözenekleri hep açık olmasından mütevellit t bölgesinde hep siyah noktası bulunan biriyim. 23 yaşındayım, kadınım. Bugüne kadar 2 defa ünlü cilt doktoruna (2 tanesine de 3er defa gittiğimi sayarsak) tonla para verdim( bir tanesi şu meşhur kolsuz agop). Ancak hiç birisinin verdiği ya da kendisinin yaptığı ürün bana güzellik salonunda yaptırdığım cilt bakımı kadar iyi gelmedi. Anladığım kadarıyla, gözeneklerim hep açık olduğundan ssebum üretimini engelleyip cildin yağını alırken nemini kurutmayan bi ürün bulmam gerekiyor, ancak takdir edersiniz ki o cilt bakımını yapan sözümona güzellik uzmanları böyle ürünleri kendi ellerindekini kakalamak için uyguluyor.
Sorum şu; clinic, kiels gibi bir ürün mü almalıyım, yoksa burada aynı durumdan müzdarip olup farklı bir dermatolojik üründen memnun kalan var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.



 
kozmetik ürünü kullanmaktan pek haz etmediğim için ürün tavsiyem yok ama başka çözüm önerim var:
yağın gözeneklerde birikmesini ve üzerinin tozla kaplanıp siyah noktaya dönüşmesini engellemek üzere pratik piling yöntemi bu.
yıllardır epeyce yöntem denedim. işte buharla gözenekleri açıp emici peçete gibi bişeyle yağları almak, pütürlü yapıda yüz için üretilmiş kese gibi bişeyler, kabak lifi... en son aklıma erkeklerin traş fırçasını kullanmak geldi. sonuç harika. hem kan dolaşımını hızlandırıyor, hem fazla sert değil cildi hırpalamıyor, hem gözenekleri temizliyor, hem çok pratik. sabahları yüzümü yıkarken tık tık iki fırça yap bitti. işin doğrusu en çok da pratikliğini seviyorum:)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.10.16 22:46:04) 
öncelikle ne kadar bütçe ayırabilirsiniz? siyah noktalardan günlük ve haftalık bakım yaparak kurtuluyorum. en azından büyük ölçüde :) hem her gün temizlemek gerekiyor, hem de haftada bir maskeyle siyah noktalar temizleniyor.


  • pide  (03.10.16 22:48:05) 
la roche posay effaclar serisi +1
effaclar duo + temizleme jeli + toniği
www.dermoeczanem.com
www.dermoeczanem.com

kiehls'ın rare earth deep pore maskesi de çok güzel.
www.kiehls.com.tr
peeling sonrası kullanıyorum.
peeling için de tamamen şans eseri sunu almıştım;
www.walmart.com
çok memnunum ama burada satılıyor mu bilmiyorum.

not:la roche ilk haftalarda cildi kusturuyor resmen,yani bir süre sivilce vs cıkabilir.sonra temizleniyor.işe yaramadı diyip bırakmayın.
  • demoniclewinsky  (03.10.16 22:51:05 ~ 22:56:08) 
İçten de temizlemen gerekir. Bol bol detoks yapmalısın. Yani günde en az 2 lt su, bir bardak yeşil çay, bitki çayları, limonlu su, sebze ağırlıklı beslenme. Şekeri bırak, tatlıyı haftada bire indir. Yağ olarak zeytinyağı kullan. Vücuduna ne girerse cildin onu yansıtır. Bir süre sonra sen zaten onları yemek istemiceksin. Paranı makyaja kreme değil beslenmeye spora ayır. Sporla gözeneklerinden terle toksin atarsın. Soğuk suyla duş al bu gözeneklerini küçültür. Yüzüne dokunma, gün içinde fazla yağını peçeteyle al. Haftada bir iyi bir kil maskesi yap ve hemen ardından iyi bi nemlendirici kullan. Nemlendirici olarak neostrata ürünleri sorunlu ciltler için çok iyidir. O kadar veremem diyorsan la roche duo da gayet iyi.


  • whysoweird  (03.10.16 23:33:00) 
öncelikle cevap veren herkese çok teşekkürler. henüz bakabiliyorum buraya. kimsenin kozmetik ürün önermemesi bir daha marketten temizleyici almamam konusunda beni ikna etti. @1a2b3c4d ve @demoniclewinsky; la roche ürünlerini agop bey kullandırmıştı. sanırım o dönem pek sık kullanmamıştım, aşırı bir etkisini görmedim malesef. @hayat aklini konusacak bir filozof uret; şu ara duyduğum en iyi tavsiye diyebilirim. hemen yarın traş fırçası alacağım :) @birnisan birinsan; gülsuyu harika bir mucize gerçekten. ancak piyasada aldığım hiç bir ürüne %100 güvenemiyorum. bu yıl mayısta yapamadım ama önümüzdeki yıl kesinlikle kendi bahçemde yetiştirdiğim mayıs güllerinden gülsuyu yapacağım. @whysoweird; kesinlikle işin özünü anlatmışsın. tamamen katılıyorum. kötü bir beslenme tarzım yoktur ama yine de dikkat edersem işe yarayacağından eminim.


  • melina  (05.10.16 22:27:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.