[]

zencefili dogru mu kullaniyorum?

sundan almistim; kuru kok gibi www.zencefil.gen.tr

simdi kullanayim dedim hastayim diye.

bicakla distan biraz kazidim ama cok sert. agac kabugu gibi. derine gitsem de hala cok sert. sonra kazidiklarimi elimde biraz ovaladim, biraz daha tozumsu oldular. ihlamurun icine koyum ictim.

ama sanki boyle olmamasi lazim. bu kadar kuru kabuki gibi olmasi normal mi? yoksa fokur fokur kaynatmak mi lazim bunu?

 
boyle olmasi normal. patates gibi bir sey zaten. patates soyar gibi kabugunu soyun (evet biraz sert kabugu ama derine inmenize gerek yok) kucuk kucuk uc dort parca kesin bunlari demlige atin, uzerine limon (ben dilimleyip de atiyorum) ve bal ile uzerine sicak su, cay yapip icebilirsiniz. cay gibi biraz dem biraz su koymaniza gerek yok, tamamen bunu bardak bardak icebilirsiniz.
ayrica internette bir suru tarif var zencefil ile. ancak tadi guclu bir bitki, boyle aldiginiz kokler sizi uzun sure idare eder, koca koca parcalamaniza gerek yok, kup kup uc dort parca bir demlik icin yeterli.

  • kassiopeia  (03.10.16 15:19:07 ~ 15:19:58) 
kuru zencefili rendeleyebilirsiniz, kabuk mabuk bakmayın, balla karıştırıp yutun


ikincisi hastasınız neyiniz var? öksürük falansa başka bişey tarif edeyim 5 dakkada çözüm.

kaynatmak için uygun miktarı direk suya atın

ama ben rendeleyip bal ile karıştırıp tüketiyordum hastalık dönemlerimde şikayetim öksürüktü, daha iyi netice veren yolu buldum
  • killerbee  (03.10.16 15:21:21 ~ 15:23:29) 
patates gibilerden degil ama. patates gibi olan taze zencefil oluyor. disini soyup icini rendeleyip balla karistirip yiyebiliyorum. ama bu bildigin agac dali kadar kuru, yani tarcin kabugu gibi kupkuru. o derece.

bogazim aciyor, burnum akiyor, basim donuyor. hastaliga giris seysi gibi.
  • jimicik  (03.10.16 15:26:39) 
kök zencefili ıhlamurla beraber demliğe atıp kaynatıyorum ben. Olmazsa rende+1


  • kobuzchu kiz  (03.10.16 15:27:04) 
jimicik kuru zencefil olduğunun farkındayım, rendele balla karıştır ve yut.

kaynatmak , bir içeceğe koymak istiyorsan uygun miktarı suya at ve az miktar kaynat.

tamam taze zencefil gören bi tek sen değilsin. kuru zencefil yutan ilk insanda sen olmayacaksın?

yani ne diyebilirim sana başka?

üşeniyosan rondoda çek kuru zencefili yine bi tatlı kaşığına yakın balla karıştır yut

evet odun gibi bişey biliyorum ama hastayken kullanıyorum işime yarıyo

öksürüğün çoksa, 2 bardak suya 1 tane büyük soğanı soy 4 e böl kaynat 5 dakka

sonra bi su bardağına yarım limon sıkılcak şekilde iç, ikisinide iç, kokusuda olmuyo tadı hoş bile olabilir, çat diye kesiyor öksürüğü ve bisürüde faydası var.
  • killerbee  (03.10.16 15:28:28 ~ 15:30:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.