[]

windows service pack 2 sorunu

az evvel sordum sanırım yanlış anlaşıldı yazı silinmiş tekrar deniyorum. elimde bir adet yıllar evveline ait orjinal windows xp cd si mevcut. bir de diğer service pack 2 yüklü olanından var. ben orjinalini kurup güncelleştirmelerle uğraşmak istemiyorum. orjinal xp nin kodunu girdiğimde diğer çalışmıyor bu konuda fikir istiyorum. yani yasadışı bir istek yok?!




 
Biri Home diğeri Professional olabilir mi?


  • pichoscosama2  (10.12.09 23:18:16) 
hyr ikiside home. yani normal de ürün kodunun açması gerekir diye biliyorum ama...


  • hayvan gibi yazar  (10.12.09 23:21:19) 
nlite programını indir.
xp sp3 indir.
sonra orginal cd nin dosyalarını masa ustunde bır yere kopyala.
nlite ile sp3 entegre et yenıden ıso dosyası olustur. onu cd ye yaz
artık elınde sp3 lu home cd ın var. hemde ılk anahtarı kabul edecek.
  • 1l0l1l1l0l0l1l1l0l0l0l1l1l0l1l1l1  (10.12.09 23:32:01) 
sp degisimlerinde oem keylerde degisir. o nedenle olmaz. eger illa ki orjinali kullanmak istiyorsan.

yol 1.
orjinali kur, sp3 ya da sp2 yi ayrica microsoft'dan indir (otomatik update degil) ve kur.

yol 2.
herhangi bir siteden senin sp2 yi gecici olarak kurmana izin veren bir key bul. kurulum sonrasi bu keyi orjinal windows ile degistirmeyi dene.

yol 2'nin uygulanabilirligi oldukca dusuk. tavsiye yol1 i denemen.

not: toplu yazilim lisanslama nedeni ile bu isle epeyce ugrasmak zorunda kalmistim. o nedenle yol2 yi cok onermiyorum.
  • helenart  (10.12.09 23:33:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.