[]

Kütüphane düzenlemece

Çok kitabımız var. Şimdi kocaman bir kütüphanemiz de olacak çok şükür. Kütüphane salonda olacağı için estetik kaygılarım da var. Bir bakayım dedim o dergilerde bayılarak baktığım kütüphaneleri nasıl yerleştiriyorlar. Bakmaz olaydım; olay vitrin düzenleme gibi, yok koyacağın objeye uygun kitap seçme, yok eflatun ağırlıklıysa beyaz kitap koyma vs. Arkadaş kitap koyacağım ve bunların bir çoğu birbiriyle uyumsuz olacak, kimi hard cover kimi paperback, aralarında teknik kitaplar da var, roman da. Nasıl uyumlu bir görüntü elde ederim. Kaynak gösterseniz ona da razıyım.




 
uyumlu görüntüyü bilmiyorum ama kütüphane salonda olacaksa ve salonu oturma odası olarak kullanacaksanız, tozlanma meselesini önlemek için mutlaka camlı bir kitaplık alın ya da yaptırın.


  • solskjaer  (03.10.16 13:38:08) 
bence kitaplığın en güzel yanı uyumsuz görünmesi.
benim uyguladığım yöntem türlere göre ayırmak. türler içinde de boyutlara göre sıralama yapıyorum.

abicim kütüphae yapıyorsun ya, yeni gelin evi düzmüyorsun ki :)
millet delirmiş yazdıklarından anladığım kadarıyla :)
  • teritori  (03.10.16 13:39:50) 
benzer boyutta olanları ayıracaksınız öncelikle, sonra bunları kendi aralarında renklere/türlere göre ayırabilir, dilediğiniz gibi dizebilirsiniz. ha ama yazara göre dizeceksinizdir, bayağı da kitabı vardır, onları tek rafa kafanıza göre dizersiniz, yanına biblo çerçeve filan atarsınız. böyle.


  • evde liyakat kalmamis  (03.10.16 13:43:04) 
Benim tekniğim:
Tür > yayınevi ya da yazar > kitabın yüksekliği > kitabın kalınlığı > sırf şekil olsun diye, üşenmezsem sırt rengi
Kitaplığın işlevsel olması daha önemli, böyle yaptığımda aradığım kitabı çok hızlı bulabiliyorum.

edit: bol fotoğraflı kaynak: kitapardindan.blogspot.com.tr
  • kobuzchu kiz  (03.10.16 13:46:35 ~ 13:49:19) 
kitaplık, içindeki kitaplarla birlikte çok ağır bir kütle oluşturacağından kitaplığın alçak ve yatay, kimsenin üstüne devrilmeyecek biçimde olması bence estetik kaygılardan da önemli bir husus.
cdn.decoist.com

  • weeping guitar  (03.10.16 13:48:10) 
renginden öte,tür,yazar sıralaması yapmak aradığınız kitaba ulaşırken kolaylık sağlar.
onun haricinde üstü cam kapaklı,alt kısmı ahşap kapaklı bir kitaplık; dosya,ders kitabı defter vs gibi parçaları saklarken daha iyi olabilir.
yani sık kullandıklarınız camlı kısımda,diğerleri aşağıda durabilir.
Bir de duvara sabitlemeyi unutmayın.
s-media-cache-ak0.pinimg.com
  • demoniclewinsky  (03.10.16 13:58:25) 
toza dikkat artı +1

gerçekten sonra işkence oluyor toz alması. camlı olsun kırılınca dağılmayan cam mümkünse.
  • yue  (03.10.16 13:59:45) 
Kütüphane tavan yüksekliğinde olacak, devrilme riski yok, alt kısım kapalı üst kısım açık, kitapları camekan içine hapsetmek istemiyoruz - işin aslı tozlanacak ama kitaba dokunabilir olmayı tercih ediyoruz.
teritori, liyakat, demoniclewinsky ve kobuzchu ilaveten çok teşekkür ederim.
Epey pırtık kitaplarımız da var onları diğer odalardaki kütüphanelere yönlendirdik. Mutfakta bile bir kitaplık var. O derece...
  • SiyamkedisiZorro  (03.10.16 14:04:58) 
postimg.org

Ben bu fikre bayılmıştım. Bir gün evlenirsem inşallah yaptıracağım :) Belki siz de beğenirsiniz.
  • someonewalksalone  (03.10.16 16:46:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.