[]

Öğle arası sporu

İş yerimin spor salonuna gitmeye başlayacağım bu hafta öğlenleri, haftada 3 kere gitmeyi düşünüyorum, spor için 40 dakikam var, amaç kilo vermek. (boy 1.67, kilo 69) Bu 40 dakika içinde en yüksek etkiyi sağlamak için ne yapabilirim? 30 dakikasında koşsam mı, bisiklete mi binsem? (Fıtıklı bir kadın kişisiyim)

Soru iki: zaman zaman spora ve diyete başlayıp kilo verip sonra yaklaşık bir ay sonra o düzeni bırakıp, kilo alıp sonra yeniden.. Bir kaç senedir böyle gidiyor bu. Düzenli olarak devam ettiremiyorum, bir süre sonra azmim kırılıyor, canım spora gitmek istemez oluyor. Kaç defa kilo verip geri aldım, sayamadım. Siz nasıl o sağlıklı yeme/ spor yapma isteğini devam ettiriyorsunuz? Yemek için diyetisyene gitsem yararlı olur mu acaba? Yaptım mı tam yapıyorum, yapmadığımda direk bırakıyorum çünkü. Tenks!


 
Ikinci paragrafin icin konusuyorum, ben de oyleyim.
Ama adim adim gitmeye karar verdim. Bi gun uyanil zink diye diyete baslayinca olmuyor, onu farkettim. Ufak ufak seyler yapiyorum. Mesela aksam 7den sonra yemicem dedim onumuzdeki 2 hafta. Normal yiyorum ama 7den sonra yemiyorum. Buna alisinca atiyorum "haftada sadece 2 kez tatli yicem" ya da "haftada sadece 2 kez karbonhidratli ogun yicem" vb gibi devan etmeyi dusunuyorum.

Atiyorum 2 hafta icinde 7den sonra yememeye alisamadiysam 3 haftaya uzaticam gerekirse.

One step at a time, bodoslama dalinca olmuyor. Verip aliyorum.
  • kuehles blondes  (03.10.16 11:39:55) 
kuehles +1

ben daha fazla yiyebilmek için spor yapıyorum. sonra o sporun sağladığı endorfinle "la o kadar çalıştık boşa gitmesin bari" diye daha sağlıklı tercihler yapıyorum. dün mesela canım deli gibi dondurma çekti ama yemeksepetinde mevcut dondurmacıları beğenmediğimden yemedim. zaten uzun süredir market ürünü tüketmiyorum (tiksindirdim kendimi)

salonda da istediğini yap, en çok ne yapmaktan hoşlanıyorsan onu yap. çünkü koşmayı sevmiyorsan ve biz sana koş dersek 2 kere yapar üçüncüde kaytarırsın. her türlü egzersiz sıfır egzersizden iyidir
  • la noix  (03.10.16 11:48:06) 
öğünlerini çok az küçültüp yavaş yavaş kilo vermek daha kolay sanki?


  • supermatik  (03.10.16 11:58:51) 
Bisiklet veya eliptik bisiklet diyorum. Fazla kilo mevcut ve bacak kasları iyi değilse direkt koşu ile başlama, dizlerde sorun olabilir. Tempolu yürüyüş de yapılabilir. Salonda trainer varsa bir de onlara danış derim.


  • peggy  (03.10.16 12:01:06 ~ 12:01:48) 
angelus'un sanirim eksi'de entryleri vardi 20 dakika kosmak yeterli onemli olan metabolizmayi hizlandirmak tarzinda, bunlari okuyabilirsiniz. bence 20 dakika kosu/eliptik bisiklet 20 dakika diger seyler daha mantikli ancak fitikli oldugunuz icin doktora sormakta fayda var herhalde. ayrica instagram'da alexjeanfitness diye bir kadin var, onun programi var 20 dolarlik - yine bu tarz ucretsiz programlar vardir eminim internette - o tarz bir program alip yapabilirsiniz ki bence cok faydali gercekten, gittigim bir spor salonu bu tarz program yaptiriyordu ve 1 ay sonunda cok fark etmisti. bir de sabirli olmak gerek.


  • kassiopeia  (03.10.16 12:09:57) 
eski şişmanlardan kim kaldı diyerek lafa giriyorum. düzenli olarak sadece koşuyorum haftada en az 5 gün 25 dk civarı oluyor, ayrıca 15dk önce 15 dk sonra olmak üzere yürüyorum spor sırasında yani kabaca bir saatimi ayırıyorum, kilom sabitlendi gibi. hatta bazı nedenlerden yaklaşık bir buçuk haftadır -normalde huyum olmamasına rağmen- sürekli ekmek arası şeyler yemek durumundaydım, bugün tartıya çıkabildim bu süre içerisinde o da ne?! zayıflamışım, nasıl oldu ben de anlamadım. normalde kilo alma eğiliminde bir er kişiyim.

edindiğim tecrübe ise " ne yaparsan yap, düzenli yap" artık koşmak benim için, kahve içmek, arkadaşlarla dışarıya çıkmak gibi bir şey, rutinim haline geldi, pek de severim keratayı belki de ondandır.
  • Apocalypse  (03.10.16 13:19:07) 
O terle öğleden sonra rahat edebilecekmisin?


  • turkuaz  (03.10.16 13:52:56) 
Teşekkürler tüm öneriler ve bilgiler için.

@turkuaz Spor salonunun duşu var.
  • EyLüL Kizi  (10.10.16 12:27:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.