[]

videolar resimler ne olacak?

şimdi eski kamera telefon vs işe çektiğimiz resimler vs o zaman iyi görünüyodu o günün ekranlarında şimdi ise çok küçük ve kalitesizler. şimdi 1080p video çekenler 4k tv de yine o kadar iyi sonuç alamıyo yarın öbürgün 8k 16k? ekranlar çıkınca bugün çektiğimiz anılarımızı nasıl izleyecez. eskden bantlar vardı bi şekilde görüntü kurtalıyor hala ama dijital olunca nasıl olacak?




 
eskiler hakikaten dandik. bulanık fotolarda pek bişi belli olmuyor ama 4-5 mp civarı bence yeterli. sonuçta 4k da çeksen Facebook ta fotolara bakarken fullscreen yapmıyorsun, tv ne 4k ekranlarına yansıtmıyorsun.

ha bi de o çektiğimiz fotolara videolara kaç kez bakıyoruz?
  • sttc  (03.10.16 00:45:36) 
valla doğduğum zamandan itibaren 92 93 lere kadar 1000 lerce fotoğrafım var, geçen tarattım foto netse iyi sonuç çıkıyo
ondan sonra da işte 3.2 mp den günümüze gelen bi foto olayı var. idare edicez artık nabalım, mp düşük diye atmıycaz ki.

  • killerbee  (03.10.16 01:01:24 ~ 01:01:40) 
fotoğrafları bastırıp tarattık diyelim videoları napacaz?

şu anda ful hd tvde fulhd vide izlemel güzel. acaba ilerde 8k tvye yazılım yükleyerek 1den fazla pikseli tek pikselmiş gibi davrandırsakb işe yarar mı.

böyle bi yazılım yapan zengin olur mu acaba :)
  • ergenpezeveng  (03.10.16 01:13:53) 
oynatabilirlik açısından diyorsan, teklonojide bu çok daha kolay, eskiden bi sürü video kamera vardı, formatı değişikti, vhs beta gibi, sonra bi sürü acaip yarı dijital kameralar çıktı, değişik hafıza kartları, değişik kasetler, mini dvdler, yani bir şey dijital ortama aktarıldıktan sonrası yazılım ve nispeten gelişen teknoloji ile default donanıma kaldıktan sonra her şekilde izlersin.

dev gibi 4k full oled tv'de ufaltıp izlersin, belki de dediğin gibi basit video düzenleme yazılımları eklenir, pixellerine kadar render eden düzelten falan. sıkma sen canını, takılma ufak şeyler bunlar
  • killerbee  (03.10.16 01:22:16 ~ 01:22:31) 
azcık retro-sever olun. eski tarz televizyonlardan saklayın. :)


  • matrix  (03.10.16 01:30:06) 
o zaman iyi göründüğünü sanıyorduk. bir de tv'ler bu kadar büyük değildi. çözünürlükten ziyade boyut büyüdüğü için artık daha çirkin geliyor.

16k çıktığında da şimdi nasıl izliyorsak öyle izleyeceğiz.
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (03.10.16 09:50:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.