[]

İzmir'e Taşınmak ve Merkez İlçeleri Hakkında Sorular

Arkadaşlar Merhabalar,

27 yaşındayım ve 27 yıllık İstanbul/Kadıköylüyüm. 2017 yılında ciddi anlamda İzmir'e taşınma planım var. Ancak İzmir'i sadece dışardan biliyorum. Benim basit anlamda sorum ilçeleri hakkında olacaktır.

Şöyle ki ben dediğim gibi Kadıköylüyüm. 27 yıldır Sahrayıcedit'de oturuyorum. Taşınabilecek ve huzur içinde yaşanabilecek ilçesi veya ilçeleri hangileridir.

# Aynı Kadıköy gibi şehir merkezine yakın,
# Şehirin dışında yer almayan,
# Diğer ilçelerine ulaşımda sorun olmayacak,
# Ne aşırı lüks (Nişantası, Etiler, Maslak vb) ne de kalitesi düşük (Fikirtepe vb.)
# Sosyal imkanları konusunda eksiği olmayan
# Kıyas yapmak yanlış ama İzmir'in Kadıköy'ü diğer tabir edebileceğimiz

İlçesi veya İlçeleri nelerdir?

Ciddi anlamda İzmir'e taşınma planım var daha doğrusu kesin. O yüzden seçim yaparken hedefi ıskalamak istemiyorum.

Şimdiden teşekkürler...

 
Kadikoylu bi arkadasim karşıyaka'yi kadikoye benzetmisti ne kadar dogrudur bilemem. Onun disinda balcova narlidere taraflari da istediginiz ozellige uyar daha merkezi olarak da Göztepe taraflari. Aslinda izmirin korfez etrafi yaşanan yerleri hep dediginiz tanıma uyan yerler


  • nundu  (02.10.16 17:21:12) 
Ben de Karşıyaka demeye geldim


  • melengich  (02.10.16 17:26:44) 
Karşıyaka'nın tanımını yapmışsın. Azcık daha iyi olsun dersen bostanlı.


  • kimlanbu  (02.10.16 17:32:04) 
Ben 4 5 yıldır izmirden cıktım bu yuzden ortaya koydugum savlar ne derece tatmin edici tartışılır.

İzmir de carsı diye nitelendirilen belli baslı yerler var konak - Alsancak zaten sehir merkezi fakat Bornova ve karsıyaka nın carsı dediğimiz bir merkezliği mevcut.

Ulasım acısından baktıgım zaman ben Narlıdere de oturuyordum biraz sıkıntı oluyordu tee Alsancak a gitmek bile. Karsıyaka zaten kendi basına bir yer. Bornova konusunda zerre fikrim yok cunku ben Bornova yı oldum olası sevmiyorum takılmıslıgım yok. Balcova Narlıdere kısımda belli yerler orta kesim belli yerler ise zengin kesim var özellikle bu Narlıdere de yolun alt kısmı diye nitelendirilen yer bu sekilde. Metro falan yok bu taraflarda ama alısveriş merkezleri genelde bu taraflarda bu yuzden oldukca canlı.

Göztepe Karataş arası hiç bir fikrim yok evler oldukca eski sadece. Bol bol kafeler var. Aynı sekilde İnönü Caddesi kısmı da o sekilde. Binalar iç içe yanyana beni darlıyor o tarz yerleşim yeri. Buca yı hiç düşünme direk cıkar listeden. Bayraklı konusunda da b fikrim yok.
  • fıytfıyt  (02.10.16 17:35:58) 
denize yakın olsun. göztepe/ güzelyalı tarafları olabilir. merkeze daha kolay ulaşırsınız. karşıyaka-bostanlı da yakındır güzeldir ama karşıda neticede. çok da fark etmez aslında, izmirde ulaşım genel olarak rahat zaten. beton yığınından başka bir şey olmayan mavişehiri listeye kesinlikle almayın derim. hayatımda bu kadar sıkıcı bir yer görmedim.


  • aquarium  (02.10.16 17:48:15) 
cevaplar için çok teşekkürler. Şuan için karşıyaka ve konak ağır basıyor.


  • tek lider tercan  (02.10.16 18:10:26) 
izmir'liyim, kadıköy'de 2-3 yıl yaşadım.
bornova'yı anlatmışsın.

  • nocturness  (02.10.16 18:13:39) 
karşıyaka-bostanlı-mavişehir hattı iyidir


  • limoncello  (02.10.16 18:17:16) 
karşıyaka demeye geldim. fahrettin altay taraflarına da bakabilirsiniz.


  • nice tnetennba  (02.10.16 18:31:18) 
Konak'taki Karataş semtinin sahil kesimine bekleriz. Konak ilçesinde Mithatpaşa caddesine ve Mustafa Kemal Sahil yoluna ne kadar çok yakın olursan, yaşam kaliten o kadar yüksek olur.


  • rain when i die  (02.10.16 19:29:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.