[]

meritokrasi

bu olay tam olarak nedir? sözlükten okudum ama anlamadım be. kindle'ı olanan ücretsiz kaynak mı sağlıyor?




 
bittorent sync programını kuruyorsunuz, torrent gibi bilgisayarınıza e-kitap iniyor. kurarken yapmanız gerekenleri de facebook grubunda anlatıyor.


  • pide  (02.10.16 17:08:41) 
bitsync cloud olmaksizin torrent mantigiyla p2p calisan bir dosya senkronizasyon sistemi. yani, bilgisayarina kurdugun dropboxin, grup seklinde kurulmus, icine attigin her seyin, diger eslerde belirecegi bir sistem. avantaji, kaynak olmadigindan, dahil olan herkes dosya alisverisinde pay sahibi, disariya kapali, ana dagitim olmadigindan yasaklanmasi ya da engellenmesi cok daha zor bir sistem.

meritokrasi ve bir dönem anarsi vardi sanirim, bu ag üzerinden olusturulmus bir klasör. icerisinde ingilizce ve türkce genellikle roman agirlikli e kitap paylasimi yapiliyor. türkiyede e kitap arsivleyen cok olmasina ragmen, kaynaklar kolayca kayboluyor, düzenlenmemis ve hatalarla dolu kitaplar oluyor, bu yüzden, bu platformda, gönüllülük esasiyla ilerleyen, modlar ve editörler var. cogu kitabi okurken hatalari elden gecirip, düzenlenmis temiz halleriyle geri yüklüyor. güncel e kitaplar, özellikle game of thronesu örnek verebilirim, netten catir cutur kaldirilirken meritokrasi de uzun zamandir mevcut, bu meritokrasinin bir artisi. bir diger artisi kolayligi. son artisi da düzenlenmekte olmasi. sürekli eklenmeye gelismeye acik.

kindle icin diyemem, ama orayi acanlarin neredeyse tamami türkiyede e kitap olayi yaygin degilken yurt disindan kindle getirtip, kitap bulamayan insanlar olduguna eminim. bugünlerde dnrin getirttigi kobo olsa gerek, gibi platformlar e puba daha elverisli diye, sadece epub formatinda birakiyorlar kitaplari, mobi klonlarini siliyorlar. ama calibre oldugu sürece her türkü formata cevirmek cok kolay.

sözlükten okumana ragmen anlamadiysan, dediklerimin ne kadari sana anlam ifade edecek bilmiyorum ama, engellenmesi cok zor bir sistemle, üyelerin kitaplik olusturmasi ve ortak bu kitapligin kullanici katkilariyla gelistirilmesinden bahsediyoruz.

meritokrasi candir. ama torrentin yasak oldugu bir yerde yasiyorsan, almanya vs, ya da üniversite aglarindan ya da vpnleri üzerinden baglaniyorsan, cisco, eduroam, lrz vs, önermem. torrent kullandigin cok kolay saptanabiliyor ve bu da torrentle ayni sekilde calistigindan sistemden atilabilir hatta ve hatta ceza yiyebilirsin. kaynak, tecrübe.
  • Silesius  (02.10.16 18:21:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.