[]

çok saçma ama aynı zamanda da mantıklı bir sorum var

şimdi bu eski zamanlarda bolca kıtlık dönemleri olmuş hatta ve hatta yakın dönemde de var.

dünyanın her yerinde zaman zaman olan bir şey bu. bir çok nedeni var bunları biliyorum.

ama anlayamadığım bu kıtlık sırasında denize kıyısı olan yerler neden balık tutmamışlar? mesela ada bölgeler ve okyanusa kıyısı olan yerlerde ciddi anlamda az etkilenilmesi gerek sanki.

balıkta da bir kıtlık oluyor mu o zamanlarda?

 
ben de merak ettim ve biraz bakayım dedim. Şurada anlatılanlara göre;
goo.gl
İrlanda'daki patateslerde olan hastalık sonucu büyük kıtlık için Sebepler başlığına çok şey yazmışlar da sorunun cevabı özellikle şurası gibi,

"Potato dependency
The potato was introduced to Ireland as a garden crop of the gentry. By the late 17th century, it had become widespread as a supplementary rather than a principal food because the main diet still revolved around butter, milk, and grain products. However, in the first two decades of the 18th century, it became a base food of the poor, especially in winter.[21] Furthermore, a disproportionate share of the potatoes grown in Ireland were of a single variety, the Irish Lumper.[22] The expansion of the economy between 1760 and 1815 saw the potato make inroads into the diet of the people and become a staple food year round for farmers.[23]...."

Yani özetle çok temel bir gıda maddesi, fakir ve çiftçi halkın özellikle de kışın birkaç gıdasından biri.

edit: İrlanda başlığında da şöyle bir şey yazıyor.
Hayvancılık[değiştir | kaynağı değiştir]
Topraklarının yaklaşık üçte ikisi çayırlık ve meralardan meydana geldiği için hayvancılık çok gelişmiştir. Yılın on ayında hayvanlar otlaklarda otlayabilir. Sığır yetiştiriciliği hayvancılıkta başta gelir. Dağlık bölgelerde ve cılız otlaklarda koyun yetiştiriciliği yapılır. Koşum hayvanı olarak at beslenir. Dört tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen İrlanda’da balıkçılık çok gelişmemiştir. 1977’de Balıkçılık Bakanlığının kurulmasıyla bir sanâyi hâlini almıştır.
  • senolll  (02.10.16 15:43:30 ~ 15:49:17) 
senolll güzel araltırmış

Bir de hangisiydi hatırlamıyorum. Bir Doğu Asya ülkesinin kıtlığıydı. Günah, ayıp diye avlamamışlar.
  • aychovsky  (02.10.16 17:36:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.