[]

bitmeyen kanal tedavisi yapmislar

belki 1 aydan daha uzun sure once dis agrim icin acil olarak doktora gittim. ilk once curugu oyup gecici dolguyla kapatalim, belki kanala gerek kalmaz dedi ama 1 hafta icinde agri gecmeyince kanal tedavisine basladik. ilk seansta kanallari acti, icine bir ilac yerlestirdi sinirleri oldurmesi icin. ikinci seansta belki tamamlariz dedi ama o zamana kadar bende hala agri oldugu icin ucuncuye kaldi. ucuncu seansta da bi baktik, ilaci koyduktan sonra orayi kapattigi gecici dolgu dusmus, kanal iltihaplanmis. yeniden ilac koydu, bu kez olmali dedi ama dolgu 2 gunde yine dusmus, iltihap gecmedi. iltihaplandigini ilk fark ettiginde antibiyotik istemistim ama vermemisti. simdi bu sonuncu seanstan sonra verdi, 3 gundur kullaniyorum ama bu sabah fark ettim ki dolgu yine yok ve o tarafla cignemeye calistigimda dis inanilmaz derecede sizliyor.

benim sikintim zaman. 1-2 hafta icinde baska ulkeye tasinacagim ve bu tedavinin burada bitmesi lazim.

daha once hic kanal tedavisi yaptirmamis biri olarak soruyorum, o kanalin tamamen kalici dolgu ile kapatilmasi icin sizlamanin acinin vs tamamen gecmemsi mi gerek illa? simdiki haliyle kapatsak ilerde sikinti cikar mi?

annem babam turkiyede 1 gunde 4 kanal tedavisi tamamlatmis insanlar. burada boyle tek tek ugrasiyorlar da bosa mi ugrasiyorlar?

 
doktor değilim
iltihap temizlenmeden koymaz bence kalıcı dolguyu
aynısını yaşadım uzadıkça uzadı bikaç defa kırdı hatta dolguyu yeniden açtı.
doktora söyle vaktinin dar olduğunu antibiyotiği aksatma.

Geçmiş olsun.
  • basond  (02.10.16 15:25:27) 
doktor en basindan beri zamanimin olmadigini biliyor, kendisi de stres oldu zaten o yuzden ama baska da bir sey yapamiyor. gecici dolgu duserse mutlaka gel dedi, e bugun pazar, gidemiyorum. mecbur yarin gidicem ama zaten dolgu dusmeden once de sizlama vardi.


  • letheavendangered  (02.10.16 15:29:59) 
bazı dişler 2-3 kanallı(köklü) olabiliyor belki öyle bir şey çıktıysa uzun sürmüş olabilir.
tekrardan geçmiş olsun.

  • basond  (02.10.16 15:31:23) 
defalarca kanal tedavisi yaptırdım ama bu kadar uzadığını ilk defa duyuyorum.

en uzun kanal tedavim 2 hafta sürmüştü. ilk seans çok uzun ve acılı geçmiş, kanal içindeki sinirleri şiş kebap gibi iğneyle çıkarmış; röntgen çektirip geçici dolgu yapmıştı. iki hafta sonra gittiğimde geçiciyi söküp, kanal tedavisini bitirmişti. (sıradan ilçe devlet hastanesi)

en kısası ise geçen hafta gerçekleşti; tek seansta 3 kanal tedavisi, 5 dolgu, diş taşı temizliği toplam 35 dk sürdü. maşallahı var.. (sıradan ilçe ağız diş sağlığı merkezi-devlet)

el cevab: o doktordan size hayır gelmez, gitmeyin ona. başkasına gösterin.
  • feel the blanks  (02.10.16 15:35:17 ~ 15:41:53) 
bende totalde 4 kanal var. 1 tanesi 3 günde, diğer hepsi tek seansta yapıldı.

bence ağrının kaynağı farklı olabilir.

bir başka doktora daha görünün.
  • kurnaz  (02.10.16 15:38:49) 
Benim dolgu yaptığım dişse utanarak cevap vermemeyi tercih edeceğim:(

Değilse, semptom geçmeden daimi dolgu yapılmaz. İlk seanslarda antibiyotik vermemesi de normal, kanal tedavisinde akut durum yoksa antibiyotik verilmez. Burada sıkıntı geçici dolgunun görevini yapamaması ve flare up olması. Orada bir sıkıntı var işte. O yüzden antibiyotik vermiş o da normal artık.

Siniri öldürmek için ilaç koyup yapıyor tedaviyi, farklı yöntem, Türkiye de daha ziyade çocuklarda uygulanıyor. Almanyadasın değil mi? Orada hep öyle yapıyorlarmış. Bu kadar uzun sürmesi o yöntemle daha normal bir de aksilikler olmuş. Bir yandan geçici dolgu yine düştüyse o da sıkıntı, koyduğu ilaç etkisini kaybedecek üzerine de olduğu gibi mikroorganizmalar ağızdan kanala dolacak.

Oyalanmadan direk kanal genişletme ve medikamentasyon yapması gerekir bence.

Neyse bu kadar eyyorlamadan sonra, 1-2 haftada yetişebilecek bir şey hala. :)
  • bir ileti paylastim  (02.10.16 15:46:53) 
@bir ileti paylastim, gercekten hic hatirlamiyorum sen bu dise mi dolgu yapmistin, hangisiydi falan :)

evet almanyadayim, tek seferde kesinlikle yapamam, sonrasinda cok daha uzama riski var demisti. tek seans yaklasik yarim saat suruyor, farkli uzunluk ve kalinliklardaki ignelerle tek tek kanallari resmen desiyor. 4 kanal buldu toplamda, hepsine yapiyor bu islemi. tek kanalda iltihap varmis, o gecsin diye ugrasiyoruz ama gecemiyor. dedigim gibi simdi de gidemiyorum, yarin gidecegim ilk is. verdigi antibiyotik de cok gucluymus. varsa mide koruyucu falan al dedi de biz turkuz, bize bisey olmaz dedim :)

ayrica baska doktora gorunme sansim yok. turkiye uzerinden sigortali oldugum icin sadece acil durumlari ve bir dis icin belli bir zaman dilimi icinde tek mudahaleyi kapsiyor sigortam. yoksa burada dis tedavisi asiri pahali ve bana 1000 euroya kadar patlayabilecegini soylediler.
  • letheavendangered  (02.10.16 15:55:19) 
bu arada sigortam da bu kanal tedavisi icin max 3 kez ilac koyulmasini karsiliyormus ama doktor utana sikila 4.yu koydu ve ben odeme yapmayayim diye benden kimseye soylememi istedi. simdi 5.yi koymasi gerekirse ne olacak bilmiyorum.


  • letheavendangered  (02.10.16 15:57:48) 
İyi iyi kanal genişletmesine başlamış, çok sürmez o iş için rahat olsun.

Geniş bir kaviteyse indirekt dolgu yaptırmaya çalış. Tercihen porselen onlay.
  • bir ileti paylastim  (02.10.16 15:59:38) 
o ignelerle delip desme islemini en basindan beri yapiyor yalniz. son seansta anestezi yapmadan giricem, simdiye sinirlerin olmus olmasi gerekir dedi ama canimi almislar gibi hissettim, berbatti. dolgu icin de secme hakkim var mi bilmiyorum acikcasi :/


  • letheavendangered  (02.10.16 16:02:12) 
Bir de adam sallamıyor en azından, düzgün yapmaya çalışıyor bu da bir şey. Burda benim bir günde dört dişimi yaptılar iki seneye de çektirdik diyo işte insanlar.


  • bir ileti paylastim  (02.10.16 16:03:36) 
Bende de bir dişim o şekilde uzun sürmüştü. 4 ya da 5 kez gittim, antibiyotik vs de kullandım. En son kapatılacağı zaman kontrol sırasında canım acımasına rağmen onemsemedim. Kapatıldı ve 2 yil kadar oyle kullandım. Sonra yine agrimaya başladı ve kanalı actirip yeniden tedavi ettirdim.

Özetle diğer kanal tedavilerim kısa surse de bazen uzayabiliyor. Yapacak birsey yok.Geçmiş olsun.
  • vampir akrep  (02.10.16 22:13:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.