[]

Boş oda doldurmaca

Allahını seven evimi düzenlememe yardım etsin. 2+1 evde kalıyorum. Salon yok, en büyük oda benim yatak odam+yaşam alanım. Bir tane az ışık alan odayı giyinme odası yaptım, şimdi bir odam daha boş mat, pilates topu falan duruyor öyle. 9 10 mt2 büyüklükte, tüm gün ışık alıyor, karşısı boş bir duvara bakıyor.

- Oraya koltuk takımı alıp yerleştirip salona dönüştürmeyi çok istemiyorum, yani evde olduğum müddetçe kendi odamda oluyorum, evime çok gelen giden olmaz gelen de benim odamda takılır zaten.

- Ktaplığı çalışma masamı oraya taşıyıp bir çalışma odası yapayım dedim ama çok kullanmazmışım gibi geliyor.

1+1 evler o parayı etmez diye kaldığım bu evde odaları kullanmamak biraz sıkıcı olmaya başladı. Ne yapılabilir?

 
çalışma odası olarak kullanırdım ben.

ama spor odası da yapılabilir.
  • kurnaz  (02.10.16 14:48:03) 
hiç uğraşma, ütü masası, gereksiz yer kaplayan sandalye falan(mesela birileri gelmesi halinde ihtiyaç duyabileceğin yataktır döşektir) çamaşır askısıdır bunları koy ve o şekilde kullan

ev senin evin, burada yaşayan da sensin en rahat bu şekilde olmalı diye düşünüyorum, kasma koltuk takımı falan neymiş ki

ha ben acaip dağınığım evime de birileri sık geliyor, topla topla dert oluyor içime dersen, o zaman yine koltuk takımı fazla gelir. ufacık oda zaten.
  • killerbee  (02.10.16 14:51:43 ~ 14:52:53) 
Calisma/hobi odasi en ideali.

Ikeadan guzel bi kitaplik, onune sallanan sandalye, ufak bi calisma masasi.

Kafa dinlemelik bi yer olur. Arada oda degistirip havani degistirirsin. Onun disinda cok da bise yapilmiyor o kucuk odalarla. (En fazla yatak atip misafir odasi yaparsin iste)
  • brkylmz  (02.10.16 14:53:15) 
bırak boş kalsın.

Ben bazen böyle geceleri 4-5 gibi uyanınca bi kahve yapıp güneşin doğuşunu bekliyorum camın önünde, ışıkları filan hiç açmadan kışları kaloriferin önünde oturuyorum, bazen 2 saate yakın oturduğum oluyor.

Geceleri belki sadece bende olmuyordur, ya da oluyordur bilmiyorum ama uykumu kaçıracak şeyler geliyor aklıma ''şu ne oldu, ne olacak, şöyle mi yapsak'' diye beynim gevezelik ediyor, ve hiçbir hamle yetisi olmayan bir saatte bu olduğu zaman bir de üstüne bunu niye yapıyorum diye kendime kızıyorum bunlarda ekleniyor üstüne beynim hiç susmuyor. işte o zamanlar kalkıp bu karanlık salonda oturmak bana iyi geliyor.


Çalışma odası mantığını ben hiç anlamıyorum, belki de böyle bir alışkanlığım hiç olmadığından ama çalışmak isteyen insan heryerde çalışıyor zaten, bunun için soğuk bir oda kapatmak bana hep anlamsız ve kullanışsız geliyor(eğer freelance bi' işiniz yoksa)
Mesela benim tanıdığım eve en çok iş getiren kişi bi' avukat ve kanepenin (böyle bildiğin oturma kısmı filan geniş koca kanepe) üstünde bazen bağdaş kurup bazen ayaklarını uzatıp dosyalarını kalemlerini ve ataşlarını yanlara dizerek bir yandan çay içiyor bir yandan çikolata yiyip bir yandan da işini yapıyor, arada odaya oğlu gelip baba playstation oynayalım mı diyor olmuyor lig tv de eski maçları izliyorlar, arada televizyona bakıp eski maç görüntülerinde gol! filan diyip coşuyor.


oysa kocaman evi var ve eğer bi' odayı çalışma odası yapsa sanmıyorum orada o sıcak ve alışmışlığı sağlayamaz,
  • mete kudur  (02.10.16 14:57:34) 
bi tane çekyat vari kanepe alınabilir yada tekli yatak alınabilir veya 1 tane deri güzel tekli seksi koltukta alınabilir.


  • killerbee  (02.10.16 15:00:28) 
kendi odana sadece uyumak için gir. diğer odayı buna göre dizayn et.


  • zgrydn  (02.10.16 15:04:04) 
ben olsam bi odaya sinema sistemi kurardım. perdesiyle, projeksiyonuyla, ses sistemiyle.


  • pide  (02.10.16 15:13:42 ~ 15:16:07) 
oraya bir halı ve yer minderleri, arkaya da yastıkları koy. şark köşesi gibi. al sana mis gibi bir oda.


  • gotic  (02.10.16 15:33:56) 
Ben de yere minder at demeye gelmiştim, zaten denmiş. Arada diğer odadan sıkıldığında kitabını alıp geçersin oraya. Veya minderlere uzanıp boş boş tavana bakmak bile güzel olur.


  • kingdom of rust  (02.10.16 16:25:53) 
bence ne kadar boş, o kadar sade ve huzurlu. şark köşesi gibi bir bölüm yapabilirsin bence. ben böyle bi köşeyi japon kültürüne göre şekillendirmeyi düşündüm mesela son zamanlarda aşırı anime izlediğimden ötürü :D


  • matrix  (02.10.16 16:57:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.