[]

toefl hakkında birkaç soru?

arkadaşlar merhaba, toefl'a ilk defa gireceğim de, bazı meraklarım var. bu sınava girmiş olan kişiler tecrübeleri ile beni aydınlatırlarsa memnun olacağım.

1- youtube'dan bir listening alıştırması yapmak istedim ve karşıma çıkan diyaloğu ve soruları kolay buldum. listening soruları şu linkteki gibi kolay mı? her sözcük tane tane seçiliyor, toelf'da da böyle mi?

www.youtube.com

2- a) listening sorularında dinlediğimiz parçayı birden fazla dinleyebiliryor muyuz? yoksa bir kez mi dinlememize müsaade ediliyor? mesela soruları çözdükçe ben şu kısmı tekrar dinlesem diyerek media player'dan parçanın dilediğimiz dakikasına atlayabiliyor muyuz?
b) eğer parçayı bir kez dinleme hakkımız varsa, dinlediğimiz şey ile ilgili soruları dinlemeden önce görebiliyor muyuz? önce soruları okuyup sonra dinleyebiliyor muyuz?

3- reading kısmında, ben hem soruyu hem parçayı yan yana görmek isterim. bu kısmın görselliği ekranda nasıl oluyor? bir soruya bakıp sonra kaydırma çubuğunu yukarı çekip paragrafa mı dönüyoruz, yoksa sorular ve paragraflar yan yana mı?

cevaplarınızı bekleyeceğim. teşekkürler.

 
ne yazik ki sorularinin cevaplarini hatirlayamiyorum uzun zaman oldu ancak youtube notefull izle, tam olarak adamlarin dedikleri gibi oluyor sinav ve verdikleri her tuyo dogru.


  • kassiopeia  (02.10.16 16:34:35) 
1 - Tane tane secilen de var secilmeyen de var. Ayrica baska irklardan insanlar konusturuyorlar telefuzlari zor olsun anlama diye.

2- a. Tek sefer sansin var.
b.Dinleme sorulari sonra geliyor.

3- Parca ustte sorular alta oluyor, kaydirma cubuguyla.
  • superfluid  (02.10.16 17:26:38) 
@superfluid siz ne zaman girdiniz bilmiyorum ama sınav düzeni değişmiş görünüyor, ets'nin sitesinden sınavın sample'nı indirdim, gerçek sınavdaki soruların sunumu nasılsa pc'ye yüklediğimiz program da soruları o biçimde gösteriyor. yani, soru ve parça altlı üstlü değil, sağlı sollu bir vaziyette. tam istediğim gibi. parça sağ tarafta, soru sol tarafta duruyor, aynı anda ikisini de görebiliyoruz.

teşekkür ederim cevap veren herkese.
  • yassayf  (02.11.16 20:45:43 ~ 20:46:15) 
bende de yandaydı. iki yıl önce girmiştim. listening soruları seviyenize göre anlaşılır veya zor olabilir fakat aslında zorlayıcı olan kısım anlamakta değil akılda tutmakta biraz. bazen tarihler falan karışabiliyor. o nedenle önemli olduğunu düşündüğünüz noktaları kağıda yazmalısınız. her şeyi akılda tutmak mümkün olmayabilir.

25 almıştım listeningden bu arada.
  • bohr atom modeli  (02.11.16 20:50:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.