[]

Reddit Kullanma Önerileri

Hem İngilizce okuma pratiğim körelmesin, hem de sözlüğün son dönüştüğü halden daha iyi durumda olan, beni daha çok besleyebilecek bir alan bulmak amacıyla Reddit okuyayım diye düşündüm. Quora'yı da yanına ekledim elbette.

Reddit wizard arkadaşlardan öneriler rica ediyorum. Kendi ilgili olduğumuz alanlarla alakalı olarak bu siteyi nasıl kullanabiliriz, kimleri, nasıl takip etmeli? Çöp içerikle muhatap olmamak için neler yapmak gerekiyor?


 
Redditle otomatik gelen subredditlerin hhepsinden kurtul. Sana uyan subredditler ara.

Askreddit ve askhistorian da uzun cevaplar soruya bağlı olmakla birlikte. Okumana yarari olur kesinlikle. Geri kalan subredditleri kendin arayarak bulacaksın artik. Football subreddit, nba subreddit şeklinde googlelayarak iş gören subredditler bulman lazim.
  • glamdr1ng  (02.10.16 12:57:23) 
Tamamen kendi görüşüm, dil öğrenirken sınır koymak mantıklı değil. Bir troll'ün ne yazdığını merak edip anlamaya çalışırken farkında olmadan yüz tane kelime öğrenirsiniz. Diğer türlü ders çalışıyormuş gibi olur. Sanatla ilgili konular size kültürel olarak çok şey katabilir, ama bu sefer de hep sanatla ilgili şeyleri öğrenirsiniz. En basit matematik terimini bilmezsiniz. Bu da İngilizcenizin sınırlı kalmasına neden olur.


  • dissendium  (02.10.16 13:00:40) 
İşte kendi ilgi alanına göre birkaç şey aratıp subredditleri bul. Bazı subredditler diğer benzer subredditleri de önerecektir zaten. Sonra bir dünya subreddit takip eder hale geleceksin. O zaman da kendi kafana göre, misal felsefe, sanat, spor, kişisel gelişim...vs. şeklinde kategorilere ayırmak için de multireddit yaratabilirsin kendine.

Yani sitenin kullanımı gayet basit ve rahat aslında. Sadece biraz vakit geçirmek gerekiyor.
  • soso  (02.10.16 13:08:36) 
Politics
Gaming
Funny
Worldnews

Bunlardan uzak dur. Askreddit iyidir. Zaten zamanla bulursun kafana gore sublar.
  • zoghurt  (02.10.16 13:41:29) 
çöp içerik reddit'te de var ama bağlam olayı olduğu için, geyiğe saran bağlamları direkt olarak geçme şansın var. mesela worldnews'den uzak dur denmiş ama ben orada ingilizce geliştirmek bir yana çok çok değerli analizler okudum. papa'nın "alayınızın amk" demesi hakkında öyle bir şey yazıyor ki adam, okumayı bitirdiğinde bizzat papa olacak birikime sahip oluyorsun. bakarsın mesela birisi geyik yapmış, altında 120 tane benzer tarzda yorum var. direkt olarak geçersin o bağlamı. vakit kaybetmezsin. yani reddit'te çöp içerik var ama görmesi ve direkt olarak elemesi kolay.

ilgi alanına göre sub araması için direkt olarak google iş görür diye tahmin ediyorum veya reddit kendisi öneriler sunabilir zaten arama yapınca. şahsen worldnews, syriancivilwar, ukrainianconflict üçlüsünde herkesle kavga ediyor ve duyuru'daki vahşi kişiliğimi reddit'te de sergiliyorum. spesifik konulardaki sub'ların çok aktif olduğunu görmedim şahsen, konu tarih-spor gibi çok genel bir şey olmadığı sürece.

bence bir süre gözüne kestirdiğin birkaç sub'da takıl. oku, istiyorsan yaz. sonra zaten kendiliğinden buluyorsun yolunu. ben eskiden reddit'i inanılmaz karışık buluyordum, o yüzden uzunca süre yanaşmadım. sonra ukrainianconflict dolayısıyla sürekli takip eder oldum. en sonunda üye olup "vasili sen haksızsın ibne" diye mevzuya karıştım. sonra bir baktım gayet güzel öğrenmişim kullanmayı, "burdan nereye gidiyoduk şimdi lan" düşüncesi kaybolmuş. ha tabii ki kesinlikle reddit wizard değilim, 3-4 ay ya oldu ya olmadı kaydolalı ama demek istediğim öneriye falan hiç ihtiyacın yok gerçekten, girdiğinde kendin çok daha isabetli tarama yapabileceksin.
  • der meister  (02.10.16 13:50:27) 
tayyip erdogan'in konusuldugu bir yer var mi mesela ?


  • supermatik  (02.10.16 13:57:32) 
Ben bu reddit olayını anlamadım. Ask reddite başlık açıyorum 300 kelimeyi aşmayacak şekilde yazıyorum ona rağmen modlar siliyor.


  • geçerkenugradım  (02.10.16 13:58:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.