[]

hamamböceklerinden acayip tırsıyorum

bugün sokakta kocaman gördüm. zaten açmayı düşünüyordum bu duyuruyu bir hatırlatıcı oldu oda. kendimi bildim bileli hiç bir zararları olmadığını bilsemde hiç birşeyden korkmadığım kadar korkarım. tarantula koysanız önüme o kadar korkmam. neden korktuğumu bilmiyorum bu yüzden belkide tipleri korkunç geliyor. şimdi bunların insana zararı nedir, nerede barınırlar, cinsi nedir vs merak ediyorum. düşmanımı tanırsam onu yenebilirim belki. yani beni psikolojik yönden rahatlatacak cevaplarınızı bekliyorum

not:öğrenciyim sırf bunun için psikologlara para veremem. (olmasaydımda vermezdim)


 
insanın olduğu her yerde barınırlar. enfeksiyon taşıyorsa bulaştırma riski taşıyabilir ama hiç hamamböceğinden ölen insan duymadım. bulduğu her şeyi yerler. sabun parçasından tut, kıla kadar. ölüme karşı aşırı dayanıklı olmaları bir çok belgesele konu olmuştur. unutma ki dünyadaki bütün yaşam yok olduğunda tek canlı kalmayı başaran varlıklardır. ben şahsen oldukça zeki olduklarını düşünüyorum. sen odaya girmeden titreşimi algılar ve bir yere saklanır. duyuları aşırı gelişmiştir. geceleri piyasaya çıkarlar. kışları nedense ortalıkta pek gözükmezler ama yazları cirit atarlar. uçan versiyonları vardır, evlerden uzak. genelde aşırı sıcak bölgelerde görülür. kahverengi ve siyah olmak üzere iki rengi vardır. ayrıca bir tane gördüysen ve onu öldürdüysen savaşı kazandığını sanma. inan ki ondan yüz binlerce daha vardır etrafında. kolay gelsin.


  • bir sevgi faresi jamal  (02.10.16 01:25:42) 
Amerikan hamamböceği olanlar kocaman işte. Onlardan ben de tiksiniyorum. En başında bu tipler lağımda falan yaşıyor. Bok püsür taşıdıkları için tiksiniyorum. Bir de efsanesi var ya bunların yıllardır evrim dokunmuyor bunlara. Çok dayanıklılar. Radyasyon falan diğer canlılara oranla daha az etki ediyorlar bunlara.

Seni beni gömer yani. Hızlı da hareket ediyorlar.

Alman hamamböceği daha ziyade evlerde mutfakta falan oluyor. O da hızlı üreyen pis böcek işte. Kalorifer böceği de deniyor.

İnsana zararı, hızlı üremesi, eve dadandı mı etkili mücadele şartı. Yararı da yok. İğrenç bir şey. Ama korkacak çok da şey yok. Senin de o kadar taktığını düşünmüyorum. Yardım alacak durumda olsan zaten direkt giderdin.
  • bir ileti paylastim  (02.10.16 01:26:12) 
peki özellikle insanlara gelirlermi? yani kasıtlı olarak bir insanı alıgalyıp ona yönelmeleri için bir sebep varmı? ayrıca bunlardan antakyada uçan versiyonu varmış. nedir bu böyle süper kahraman gibi özellikler falan noluyoruz yani... sırf nu yüzden antakyaya gitmek istemiyorum


  • douglas  (02.10.16 01:30:02 ~ 01:30:51) 
Ben de korkuyorum. Ortaya çıkış bakımından bizden daha eskiler. Biz yokken onlar vardı. Psikolojik üstünlük kurmamız zor. Bana göre bayağı pisler. Bütün gün yerde gezen bir canlının temiz olması mümkün değil. Gördüğün yerde öldür.


  • dissendium  (02.10.16 01:34:53) 
Ben de öyleyim, avcum kadar örümcekten tırsmazken parmağımın yarısı kadar bunlardan gelse tırsarım. Aslında tırsma değil de iğrenme, örümcek bildiğim kadarı ile hastalık taşımayan lağımdan vs. çıkmayan hayvanlar. Boynuma yılan almışlığım, aslanların kafesine girmişliğim var da şu hayvan söz konusu oldu mu iş değişiyor bende. Eve bundan bir tane gireceğine hırsız girsin tercih ederim o derece.

Çözüm olarak da ilaçlama yapılırsa düzenli olarak apartmanda barınamazlar. Yılda bir ilaçlama ortalama 20 lira falan oluyor 10 dairelik bir apartmanda, cüzzi bir miktar.

İnsan üzerine gelmez, insandan kaçar. Ortalığı temiz tutmak onlar için elverişsiz ortam yaratır.
  • once  (02.10.16 01:36:34) 
@douglas ben küçükken hatırlıyorum, babam gece uyurken annem suratında yakalamış bir tane. :D. sanırım uyuyamayacaksın. neyse, gündüzleri daha çok kaçan taraflar ama geceleri seni en savunmasız zamanında yakalayabilirler. dedim ya zekiler.


  • bir sevgi faresi jamal  (02.10.16 01:39:04 ~ 01:40:01) 
Şöyle bir soru daha sorayımda içimde kalmasın. birinci katta oturuyorum pencerem açık devamlı pencereden doğrudan gelirlermi ? yoksa iç tesisattanmı gelmeyi tercih ediyorlar. Bu arada bir çok şaşırtıcı bilgi edindim artık daha bilinçli olacağım sanırım bu konuda


@bir sevgi faresi jamal keşke öyle demeseydin :(
  • douglas  (02.10.16 01:40:20 ~ 01:41:33) 
@douglas, ben de birinci katta oturuyorum. birinci kata ulaşmaları daha kolay. sıcakta sayılarında artış olur. soğuk havada pek gözükmezler. iki yaz önce atletle uyurken içime girdi, sabah saat altıda sıçrayarak uyandım. O günden sonra odamı değiştirdim, yeni yatak aldık. Onların eve girmesi kolay. En pratik çözüm evin her zaman derli toplu olması. Bu şekilde daha kolay yakalarsın. Açık alanda senden kaçamazlar.


  • dissendium  (02.10.16 01:45:49) 
börtü böcekten korkmam, geçenlerde bir tanesini peçeteyle yakalayıp dışarı atayım derken elime kondu, benden öyle bir ses çıkabileceğine inanmazdım.

Çekirge de aynı şekilde, çıplak elle tutarım ama o tırtırlı bacaklar derime değdiği anda erkek halimle basarım çığlığı.

Eve altıgen köşeli yemlerden koydum, henüz 2. bir böcek görmedim.
  • kimlanbu  (02.10.16 01:46:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.