[]

haklı mı haksız mı olduğunuzu nasıl anlarsınız

normal konuştuğunuz birisi birden sizi eleştirmeye başlayıp tepki gösterirse naparsınız. yani kasıtlı bir şekilde saygısızlık yapmadığım birisi benim hareketlerimi veya sözlerimi yanlış anlayıp bana tavır aldıysa ve hiç renk vermeyip birden patlarsa ben, özür dilerim kardeş veya abi ayakları çekmek yerine dikleniyorum. çünkü bana göre bu karşıdakini ezme çabasıdır ve hiç sevmediğim bir harekettir. bu hareketi yapanları affedemiyorum ama nedense son dönemde yakın bi arkadaşım dayım ve internette tanımadığım bikaç kişiden böyle bir tavır gördüm. olaya şahit olmuş diğer kişiler bana benim haklı olduğumu söylediler ki öyle demeseler bile bana tepki gösterenlerin tavrının yanlış olduğunu düşünüyorum. çok rahatsızsan ya en baştan kesersin muhabbeti ya da kenara çekip düzgünce ben şundan şundan rahatsızım şeklinde net şekilde ifade edersin. herşey normalmiş gibi durup durup birden parlayanları biraz şov yapıyormuş gibi görüyorum.




 
ben de bu durumlarda üstü kapalı bir şekilde atar yaparım. hani böyle tam atar da denemez ama karşımdaki insanın beni saçma sapan bir nedenden ezmesini istemem. onu kırmak da istemem. işte orta yolu bulup böyle yapacağını bilsem daha dikkatli olurdum ama söylediklerimi böyle anlayacağını hiç düşünmedim derdim herhalde.
lisede falan olsak ve bunu bir hatun kişi yapsa benden hoşlaştığını düşünürdüm ama tabi yaş olmuş bilmem kaç. şovdur o büyük ihtimalle.

  • golgi aygıtı  (02.10.16 00:39:06) 
@golgi aslında benzer şeyler diyorum ben de ama naif bi şekilde demiyorum. aksi türlü hatayı kabullenmek gibi oluyor.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (02.10.16 00:54:11) 
İki kişiden de olay dinlenir haklı, haksız anca öyle belirlenir. Sen istediğin kadar objektif olmaya çalış, taraflı anlatırsın, bilinçli veya bilinçsiz olarak anlatmadığın detaylar olur. Zaten bu detaylar da anlaşmazlığı çıkaran ve birbirinizi anlamanızı engelleyen şeyler olur.


  • kimlanbu  (02.10.16 01:25:22) 
@kimlanbu dinleyen kişi de tarafsız olamayabilir aslında bence kişinin vicdanıyla ilgili ama bana tepki gösterenin de vicdanı rahatsa o zaman olay karışıyor. ama dediğim gibi birden parlamak yerine artçı tepkiler vermeli önceden bence. ayrıca herkesin içinde verilen tepki hakaret içermese bile hakaret etkisinde.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (02.10.16 01:31:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.