[]

türkiyenin ekonomik geleceği ..

Bugun bir adamla konustum türkiye 1 yıl içinde batacak..Paranız varsa dolara euroya bağlayın..Büyük ekonomik kriz kapıda tarzı uyarılar yaptı ? Haklı mıdır ? Ne düşünüyorsunuz ?

Paranızı vadeliye mi bağlarsınız euro dolara mı ?


 
Dovize baglarim.


  • stavro  (01.10.16 23:39:03) 
Elini köpek ısırmış mı? Rotweiller. Bana da birisi benzer şeylerden bahsetmişti. Bi de kaset satmaya çalıştı.


  • Batuhanolabilir  (01.10.16 23:45:30 ~ 23:46:08) 
para euroda duruyo da türkiye gibi bi ülkenin batması da kolay değil yapmayın abi :) zaten aldığımız her ürün kadar vergi veriyoruz yani normal bi vatamdaşın aldığı telefon dengeyi o kadar da etkilemiyo benzin desen öyle. türkiyeyi batırırsa zenginler ve futbol kulüpleri batırır o da kolay değil. kriz demek illa batmak demek değil.


  • ergenpezeveng  (01.10.16 23:54:15) 
dolar ve euronun geleceğini nasıl görüyorsunuz ?


  • sorunvar  (02.10.16 00:04:00) 
Ülkenin bir yıl içinde batma şansı yok. Düşünüldüğü kadar rezil bir ülke değiliz. İthalat yapan bir sürü firma var. Bir şekilde ülkeye para girişi devam eder. Dolar tamamen Amerika'ya bağlı. Zaten yıllardır Ortadoğu'nun anası ağlatılıyor. Bundan sonra kolay kolay savaş çıkmaz. Var olan durum çok da normal değil zaten. Vadeli hesap daha iyi bana göre.


  • dissendium  (02.10.16 00:29:17) 
batacak mi


  • sorunvar  (02.10.16 14:15:53) 
bana da pek iç açıcı gelmiyor.
daha önce de yazmıştım, bankada duran paralara da ağır vergi geleceğini düşünüyorum.
maksat inşaat sektörüne can vermek.
  • supermatik  (02.10.16 14:19:27 ~ 14:20:22) 
Hakimlik sınav ücretleri 140 tl'den 350 tl'ye çıkarıldı.

Devletin kasasına ekstra para girsin diye zorunlu bireysel emeklilikle maaşlardan 100 lira kesileceği, isteyenin 3 ay sonra sistemden çikabileceği söylendi.

Yurtdışından çantayla para getirme sınırı kaldırıldı ve soru sorulmuyor artık.

Devlet kısa sürede kasaya para sokmak için elinden geleni yapıyor. Memur maaşları bile zor ödeniyor, ohal adı altında on binlerce memurun maaşının kesilmesini, o memurların darbe yapacağı korkusuyla mi yapıldığını düşünüyorsunuz?

Devlette para bitti. Bir yıl olmaz biraz daha uzun sürer ama bir noktada artık devlette para kalmadığı ortaya çıkacak.
  • harzem  (02.10.16 14:23:12) 
Yani batmaz mı ?


  • sorunvar  (02.10.16 22:41:14) 
bu sorunun sorulması bile saçmalık.

türk ekonomisi kötü. bu bir gerçek. ama 1 senede batacak şeklindeki ifadeler, kahvede ilüminati yorumlayan adamın ekonomi yorumlaması ile ortaya çıkan saçmalıktır.

hele hele paranızı vadeliyemi dövize mi yatırırsınız sorusu ise ekonomi kitabı okumama etkilerinden.

çok güzel akademik kitaplar var ekonomiyi anlatan, mankiw, stiglitz, samuelson'un economics kitaplarından hangisi hoşunuza gidiyorsa görsel olarak okuyabilirsiniz.
  • kurnaz  (03.10.16 03:48:56) 
sadece ithal gelen telefondan bile hiçbişey yapmadan , bi telefon parası daha vergi alan sistemle bu devlet batmaz.1800 tl lik telefon 3500tl ye satılıyor.Arabalarda keza aynı


  • essoist  (03.10.16 08:55:14) 
Fi tarihinde Özal "deniz bitti" demişti. Bitti denilen denizden saraylar çıktı, gemicikler çıktı, daha neler neler çıktı.
1 yıl içinde bu ülke batmaz, sarsılabilir, teğet geçebilir ama batmaz.

Türkiyenin ekonomik geleceğini "uzun vadede ilk on hedefine ulaşamayacağız" olarak görüyorum. Değişiklik yapılır da inşaattan teknolojiye geçilirse ne âlâ. Aksi takdirde kapalı kapılar ardındaki ödünler şu anda yapılan manevralar gibi palyatif çözümlerle gidebileceğimiz yere kadar gideriz. Sonrası küçülmek olur. Ya sefilce küçülürüz ya da akıllıca.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.10.16 09:50:35) 
devlette para bitiyor. para harcayin diye bas bas bagirmalari bundan. ekonomiyi para harcatarak ayakta tutmaya calisiyorlar. harzem +1 isten cikarmalar da bundan. vergi barisi adi altinda kacakcilarin parasini toplamaya calisiyorlar. diyor ki ben senin yolsuzluklarina goz yumacagim, yeterki paralari ulkeye sok. bu zamana kadar satarak yuruttuler gemileri. her gun yeni bir kaynak yaratmakta iyiler. ama su var ki, bi-te-cek!!!

birileri cevre? egitim? teknoloji? bilim? deyince insanlari entel dantel, devlet dusmani, cehapeli, dis mihrak diye damgaladilar. turkiye buyuk ulke algisini yerlestirdiler iyice. inanilmaz bir guven olusmus ama bos. siz soyle bir etrafiniza bakinca bu ulkede bir gelecek goruyor musunuz?

egitim sicmis vaziyette. teknoloji uretmiyoruz. her sey ithal yuruyor. ev yapmakla, sac ekmekle dunya devi olunmaz ki. suriyelilerin de en fazla 10 yil icinde asil sosyolojik etkileri hissedilecek. ne bakabiliyorsun, ne gonderebiliyorsun. turk milleti dedigimiz topluluktan da hic umitli degilim. yillarca suren pkk savasinin yanina bir de feto geldi. adamlarin butun basarisizliklari beceriksizlikleri icin bahanesi var.

yani bir yil degil, zaman da veremem ama bu ulkenin gelecegini hic iyi gormuyorum.
  • jimicik  (03.10.16 11:15:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.