[]

Ambulansı nereye şikayet edebilirim?

Bugün ambulansın biri siren çalan çala geliyordu. neyse o kadar trafiğin içinde herkes sıkışa sıkışa yol verdi doğal olarak. Bu bastı gitti. 100 metre sonra trafik biraz rahatlayınca sireni kapatmış. Kendi kendime acaba içindeki hasta öldü mü? dedim.

sireni neden kapatmış olabilir? hasta öldüğü için mi yoksa trafik rahatladığı için mi? eğer ikincisi ise nereye şikayet edebilirim? plakasını aldım.


 
gerçekten hastaya gidiyor olsaydı kapatmazdı gibime geliyor.
Yani şahsen ben kapatmazdım aklıma gelmezdi trafik rahatladı sireni kapatayım da okuldaki çocuklar rahatça ders işlesin/ gece çalışanlar rahatça uyusun diye vs düşünmezdim.
edit:beyaz masa
  • basond  (01.10.16 21:43:06 ~ 21:45:27) 
ambulans hastaya gidiyor olabilir, hasta taşıyor olabilir, bir an önce trafikten kurtulup hastaneye dönmek ve acil durumlar için hazırda bulunmak istiyor olabilir.

ambulans dediğin mobilya taşımıyor, insanların hayatını kurtarmak için var onlar. biraz duyarlı olun lütfen.
  • bohr atom modeli  (01.10.16 21:45:10) 
ya bazen turkiyede yasamiyomussunuz gibi soru soruyosunuz ya :D

ambulansin icinde hasta dahi olmayabilir. pek cok "onemli" (?) insanin da sikisik trafikte ambulansla istedikleri yere ulastirildigini okumusdum cooook evvelden.

bu turk sikayetlerin pek tinlancagini sanmiyorum sahsen.
  • superfluid  (01.10.16 21:46:35) 
Trafik rahatladiginda kapatabilir ki? Surekli o siren calacak diye bir kaide yok.

Niye sikayet etmeyi dusundunuz anlamadim ben.
  • kuehles blondes  (01.10.16 21:47:29) 
@kuehles blondes

içi boşsa ve ya acil durumdaki bir hastaya yetişmeyecekse neden siren çalıyor onu anlamadım.
acil bir durum yoksa trafiği neden alt üst ediyor? kullandığı arabanın avantajını niye alaksız yerde kullanıyor?
  • dalessandro  (01.10.16 21:50:03 ~ 21:50:18) 
Icinde hasta vardir, trafik kapandigi yerde gecmek icin acmistir ne kadar bekleyecegini bilmediginden. Trafik rahatlayinca sireni acmasina gerek yok hasta olsa bile


Avusturya'da da mesela kavsaklara yaklasirken sireni calistirirlar sonra kapatirlar. Ya da trafik tikaliyken sireni calistirip (ya da kirmizi isik kuyrigunda bekliyosa calistirip o kuyrujtan cikana kadar acik tutar sonra da ihtiyaci olmayinca kapatir.
  • kuehles blondes  (01.10.16 21:54:13) 
Acil bir durum olmaması, o an olmayacağı anlamına gelmez. Her bölgenin belirli sayıda ambulansı vardır, o ambulans da hastaneye dönüp bölgesine müdahale etmek için hazırda bulunmak için boş halde iken de siren çalabilir. Trafikte geçirilen her dakika o bölgenin ambulanssız olduğu dakika demektir.


  • once  (01.10.16 21:55:51 ~ 21:56:40) 
şikayet merci sağlık bakanlığıdır.


  • lonelyman  (01.10.16 21:59:06) 
ambulans sireninin söylemek istediği "hasta taşıyorum/hastaya gidiyorum" değildir. o sirenin tek amacı trafikte dikkat çekip kendisine yol açmaktır.

trafik yoksa, yol boşsa içinde hasta da olsa, acil de olsa, hastaya da gidiyor olsa siren çalmasına gerek yoktur. içine hasta bindi hop siren açi hasta indi hop kapat değil yani. trafik sıkışıkken açar, yolu açıldıktan sonra kapatır, bu gayet normal.

hatta birkaç sene önce burada sordum diye duyarsız diye linç edildim. bomboş yolda içinde hasta da olsa niye siren çalıyor ki. içindeki hastaya bir faydası olmayacaksa (bakın burayı dikkatli okuyun "İÇİNDEKİ HASTAYA BİR FAYDASI OLMAYACAKSA" diyorum) etrafı rahatsız etmenin ne gereği var ki?
  • kibritsuyu  (01.10.16 22:11:06 ~ 22:16:58) 
Benim yaptığım uygulamadır. 24 saatlik nöbet içerisinde 15-20 vaka yapan biriyiz. Her vakaya gidişte, hastaneye nakilde siren açarsak kafamız bi milyon oluyor siz 2 dk sireni duyuyorsunuz geçip gidiyor ambulans ya içindeki personeller? Trafiğin olmadığı yerde açmıyoruz bu vakanın durumuna göre de değişebiliyor. Şikayet ettiğinizde emin olun arkanızdan binlerce laf söylüyoruz. İçiniz rahat edecekse ara 184'ü şikayet et eline ne geçecekse artık!


  • 112 hayat kurtarır  (01.10.16 22:19:53) 
Ambulans daima geçiş üstünlüğüne sahiptir.


  • nrmnm  (01.10.16 22:49:45) 
Ambulansların suistimal edildiğinin düşünülmesi, ambulansların suistimal ediliyor olması ihtimalinden daha kötü bence.
Ben şahsen yeter ki tek 1 gerçek hastaya faydam olsun 99 sahte vakaya trafikte öncelik vermiş bile olsam gocunmam.
Sizin sorunuzun cevabı: ihtiyaç duymadığı için kapatmıştır.
  • firez  (01.10.16 23:48:08 ~ 23:48:41) 
ya arkadaşlar tamam "suistimal etme ihtimali olmayabilir."

ben de diyorum ki suistimal ettiği %100 ise nereye şikayet edebiliriz? ben gördüğüm ambulansın suistimal ettiğine %100 eminim. valla kusura bakmayın o zaman ben de arabanın önüne flaşörleri takayım sivil polisim ayağına sıkışık trafikte emniyet şeridinden gideyim.
  • dalessandro  (02.10.16 00:29:13) 
Yahu belki hastaya gidiyordu. O anda telsizden başka bir ambulansın ulaştığını ilettiler. Ambulans bu ambulans. Sürücüsü evine gitmiyor ki suistimal olsun. Polis arabalarını da şikayet edelim o zaman. Keyfi yol açıyorlar kendilerine.


  • fuzzy olmak istemistim  (02.10.16 01:14:32) 
Esim 112 personeli.
Bildierimi soyleyeyim.

Vaka tasirken veya vakayi almaya giderken tepe lambasi zorunlu. Mazaah bir kazada karsi taraf suclu olsa bile "ambulansin tepe lambasi yanmiyordu, farkedemedim" derse baslari belaya girer.

Siren ise yol acmak icin, trafikte en gerilerden en ileriye ambulans geldigini ikaz etmek icin, dort yol agizlarinda vb tehlikeli yerlerde gecis ustunlugunu kullanirken duyurmak icin zorunlu. Bos yolda siren sart degil.

Ayrica o ambulans hasta tasimasa da siren calabilir. Mesela esimin araci yakit alip noktalarina donerlerken yakin mesafe oldugu icin sakin sakin gelirlerken merkezden vaka bildiriliyor. Cok acil bir vaka oldugu icin hemen tepe siren calistirilip vakaya yetismeye calisiyorlar. O sirada trafigin durdugu anda camdan "sabredemediniz hemen siren caldiniz. Sikayet edicem" diye soyleniyor insanlar.

Nasil anlatacaksin vaka ciktigini peki bu insanlara?
  • evrenos gazi  (02.10.16 03:04:59) 
  • Big bada bum bum  (02.10.16 03:47:36) 
@dalessandro neye göre eminsin suistimal ettiğine ?


  • 112 hayat kurtarır  (02.10.16 08:53:28) 
Sahte bir ambulans arabası olmadığı sürece bir problem yok. Ambulans her zaman yol isteyebilir.


  • allezz  (02.10.16 10:33:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.