[]

365. dönem kd veya yedek subaylar

selam askerde olanlar veya askerliğini biterenler!

sorularım var cevaplarsanız sevinirim.

1-askerde telefon işleri nasıl oluyor? bi arkadaşım sürekli online oluyordu. bu onun şansından mıdır yoksa genel olarak herkes de yapabilir mi?
(sizin birlikte nasıldı?)

2-eşyalarınızı nereye koyuyordunuz? mesela paralarınızı? çok para götürülmez ama olsun değerli sayılabilecek eşyalarınız için nasıl önlemler aldınız? kilit vs gibi?


3- botlar ayakları vurursa yenisini isteyebiliyor muyuz? bir de ortopedik taban olayını gitmeden mi halledelim.

4- traş makinasına iizin var mıdır? benim sakallar pek yok jilet sürünce yüzüm kızarıyor.

5- gitmeden neler götürülebilir? nasıl sokarız?

6-eklemek istediğiniz ne varsa -her türlü bilgi- paylaşır mısınız?

kendi deneyimlerinizle harmanlayıp birşeyler yazarsanız sevinirim.

hem diğer arkadaşlar için de güzel bi paylaşım olur.

sağolun tekrardan.

 
323 kısa dönem olarak yazayım
1-bizde yasaktı telefon(tugayda idim)
2-şahsi eşyalar bölük bodrumuna kilitli konuyordu sadece çarşı izninde çıkarılıyordu anahtarı
3-yok bizde yoktu o an dene oldu oldu olmadı 1 numara büyük al altına keçe al.
4- valla ben görmedim ama yasakmıydı bilmiyorum hiç kullanmıyorum
5- ilaç vs sokamazsın sadece don çorap tarzı şeyler
kaliteli şeyler alma hemen çalınır.
Hırsızlığa çok dikkat et.
  • basond  (01.10.16 21:36:04) 
1- askercell vardı en son, online olman için usta birliğini bekle ama telefonla konuşabilirsin askercell vasıtasıyla
2- para cüzdanda, cüzdan cepte. gece de dahil.
3- bu soruya smiley koyuyorum.
4- evet var
5- ilaç sokarsın ama komutanın bilgisi dahilinde olacak.
6- bence ülkeden kaç arjantinde toprak çapalayıp domates ek. askerlik kadar kötü az şey gördüm.
  • bohr atom modeli  (01.10.16 21:56:50) 
1 - Acemi birliğine akıllı telefon götüreyim deme. Sokamazsın, soksan da kullanamaz, şarj edemezsin. Yol yordam öğrenme yeri acemi birliği. Askercell götürebilirsin.

2 - değerli olabilecek hiçbir şeyi zaten götürme. Boyun cüzdanı var. Paranı içine koyup boynuna asıyosun. En güvenlisi o olur ama ben hiç kullanmadım. Askeriye kart çıkarıyor, atm de bölük içindeydi. Nakit taşımak zorunda kalmıyodum. Senin belki yakın olmaz bilemem. Askeriyenin vereceği eşofmanı giyeceksen eğer fermuarlıydı diye hatırlıyorum. Fermuarı açıp paranı almaya çalışmaları falan çok ekstrem olaylar.

3 - komik olmuş bu soru :) hayır muhtemelen değiştirmezler botu. Numarası ne olursa olsun vuracak o bot. Giymeden önce topuk üstünü çiğneyebildiğin kadar çiğne. Kırışmasını renk atmasını önemseme. Boya cila yapınca mis gibi oluyor. Tören askeriydim, bot boya işleri benden sorulur ;)

4 - makineye ilk girişte izin veriyolar mıydı hatırlamıyorum. Yine de götürme bence. Usta birliğinde düşünürsün. Sabahın köründe buz gibi suyla tıraş olmak zulüm, eziyet. Sakal çok yoksa şanslısın.

5 - yanında pek bişey götürme derim. Her şeyi veriyolar zaten. Acemi birliğinin bitiminde götürdüğün her şey yük olacak. İğne iplik götürmüştüm haricen. Benim çoraplar sürekli yırtıldığı için çok kullanıyodum. Para yetiştiremiyodum çoraba.

İlk akşamın en kötü günün olacak. Belki hayatının en kötü günü. Sen biraz istekli görünüyosun. Ben çok çok hevesle gittim. İlk akşam içtimada sona kaldığım için, son sıradan ben de dahil 15 kişi yemekhanede çalışmaya gittik. Sağa sola ana avrat küfretmeye başlayıp kavga çıkardım. Çok istekliydim ve öyle şeyler oldu o akşam. Hazır ol yani sen de.

Çıkacağın gün var bi de. Kısa dönemsin. Göz açıp kapayıncaya kadar bitecek. Ben uzun dönemdim. Kısa dönemleri takip edemiyodum. Çok çabuk gelip gidiyolardı.

Evet, çıkacağın gün.. en güzel günün. Tarifi mümkün değil. Esaret altında kalacaksın ki o günün özgürlüğünü tadasın.

Tadını çıkar askerliğin. Okul yılları gibi. Geri dönüp tekrar yaşaman mümkün değil. En kötü gününe bile terhis olunca çok güleceksin. O kadar da kötü değilmiş aslında diyeceksin.

Hayırlı tezkereler.
  • IncredibleMau  (01.10.16 22:36:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.