[]

müşteri bulmak/müşteriden parayı alabilmek

şimdi benim yapabileceğim bir kaç iş var, ufak çaplı bir şeyler kurrmak istiyorum, sermaye benim.

temel şu aslında normalde müşterin olur şirket kurarsın. iş sıkıntısı olmaz.

ama eğer müşteri olmadan teknik bir iş yapıyorsan, müşteriyi nasıl bulabiliriz?

bulduk ödeme alma kısmında sıkıntı çıkınca iş yapmasan daha iyi yani. burada kendini nasıl güvenceye alabilir bir şirket?

 
Web sitesi açmak gerek. Site üzerinden ödeme yapılabilirse daha iyi olur. İşin niteliğine göre değişir.


  • dissendium  (01.10.16 14:29:04) 
@dissendum

tam anlamıyla online hizmetler değil aslında, müşteriyle birebir ilişkinin olduğu işler.
  • kurnaz  (01.10.16 14:36:37) 
Reklam yapman gerek. Broşür bastır. Dağıt her yere. Kartvizitini ver tanıdıklarına. Dediğim gibi işle ilgili. Daha açık şekilde yazarsan daha fazla yardımcı olunabilir. Beş bin tane teknik iş var.


  • dissendium  (01.10.16 14:39:24 ~ 14:39:38) 
İşe başlamadan önce sözleşme hazırlayın ve karşılıklı imzalayin. Kaporasiz ve ara ödemesiz is yapmayın. Misal isin başında kapora %10, iş belirli bir seviyeye geldiğinde %40 ve teslim edildiğinde kalan %50 gibi. İşe, sektöre ve miktara göre bu şekilde kendinizi garantiye alabilirsiniz.

Çek ve senet kabul etmeyin, cezası bile yok gibi.

Kendinizi tanıtıp iş bulmak için sektörel etkinlikleri, eş dost akraba ve online reklam kanallarını, sosyal paylaşım sitelerini kullanabilirsiniz.
  • vampir akrep  (01.10.16 15:02:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.