[]

israil-abd-ortadoğu

şimdi sağda solda duyar, okuruz ya işte yahudi lobisi yok efendim abd petrol için ortadoğuyu karıştırıyor falan filan fesmekan.

haber izleyeyim diyorum önce diyor ki: abd arap petrollerinin peşinde!
5 dk sonra bilmemne otomobil fuarı açıldı, gelecek elektrikli arabaların.

iyi de katar, dubai, bae vs zaten abd nin tarafında değil mi?
bunlardan kagida usd yazıp tonlarca petrol alıyor zaten abd. hem gelecek elektrikli araclardaysa bu kadar gerginliğe ne gerek var?

içerde kendi vatandaşına az yiyin, elektrikli araca binin demek, okyanusu geçip ucak gemisiyle arap götü beklemekten daha kolay değil mi? adamlar zaten yazılım teknolojisiyle araplardan istediği kadar petrol de alır.

size de çok saçma gelmiyor mu?

 
1) elektrikli araçlara geçiş öyle kolay değil. sanki elektrik bedavaymış bir algı var. milyonlarca arabanın her gün elektrik fişine takıldığında ortaya çıkacak enerji ihtiyacı muazzam olacaktır. dolayısıyla petrole bağımlık bir anda bitecek bir durum değil.

2) abd, petrolünün yarıdan biraz fazlasını kendi üretiyor. geri kalanınının çoğu batıdan ithal ediliyor. (en çok kanada). abd için ortadoğu'da başı çeken petrol ihracatçısı suudi arabistan. katar'ın ve birleşik arab emirliklerinin abd'ye petrol ihracatı maalesef "tonlarca değil."

www.eia.gov

www.eia.gov

www.randalolson.com

3) suudi arabistan'ın abd için önemli olmasının nedeni sadece petrol değil. suudi zenginlerin varlıklarını abd'de bulundurdukları biliniyor. özellikle senatonun obama'nın 9/11 ile ilgili suudi yetkililere dava açılmasına yönelik vetosunu geçersiz kılması ilişkileri gerginleştirmiş durumda.

www.bbc.com

money.cnn.com
  • sporty  (01.10.16 07:45:50 ~ 07:49:50) 
abd'nin ortadoğudaki amacı tek birşey değildir. herşeydir. başta büyük israilin kurulması gelir, ardından su kaynakları, böyle gider. ortadoğuyu kontrol etmek demek bütünüyle avrasyanın kontrolünde en büyük aktör olmak demektir. tek dünya devleti emelinde giden yolda dünyanın tek hakimi ve süpergücü olmak isteyen abd bu coğrafyada bulunmak zorundadır. aksi takdirde bütün etkisini kaybeder. ortadoğu israilin sözde vaadedilmiş toprakları olması nedeniyle dünyayı yöneten siyonist ve evanjelistler için önemlidir.


  • calmdown  (01.10.16 08:06:23) 
Hayir, sacma gelmiyor. Uzun hikaye. Ve Abd, Israil hakkinda konusulanlar koy kahvelerinde vakit oldurmek icin konusulan komplo teorileri degil hepten.


  • stavro  (01.10.16 10:24:34 ~ 10:26:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.