[]

vok tava yemek tarifleri?

Vok tavada yapılabilecek güzel yemekler,soteler nedir sevgili arkadaşlar?

her türlü öneriye açığım :)


 
abi sistem bellii kuşbaşı etlerimizi atıyoruz dana yağsız, harlı ateşte miktar olarak çok atmadan, gerekirse az az az atıp mühürlenmesini sağlıyoruz, yani az miktar atıyoruz hoop mühürlenince kenara alıyoruz etler bitene kadar bunu yapıyoruz. hepsi uygun şekilde mühürlendikten sonra , etlerimizi tekrar tavamıza alıp, üstüne eğer seviyosak köri atabiliriz, ama kilit olay şarap

neyse vok tavaya etlerimizi tekrar attık, amacımız mühürlenmesiydi, çevirirken üstüne mantarlarımızı, atıyoruz, onlar suyunu salıyor çekiyor, son olarak bi kızdırıyoruz iyice hem karamelize olsun hafiften hemde şaraba hazırlansın diye 1 su bardağı kadar şarabımızı ekliyoruz yiyoruz. baharat olayı sana kalmış. şarabın kalitesi rengi mühim değil ben kırmızı kullanırım.

tabi renkleri severim ben biberde, kırmızı kapya, sarı, yeşil biber de koyabilirsin.

istersen 5 6 tane arpacık soğan da atabilirsin

şarabı eklemeden önceki aşamada yani mantar suyunu salıp çekince olabilir. şarap yerine başka içkiler de denedim. sen şarapla başla derim.

aynısını tavukla da yapabilirsin ama baharat kombinasyonu değişir. proses değişir. krema konulmalı diyen arkadaşlarımız da var.

ben tavukta köri severim, değişik baharatlar severim, en sonda voktan alıp kaba koyup üstüne kaşar türevi peynirler ekleyip fırına atarım.buda iyidir.

şu değişim çok hoşuma gidiyo şarabı eklemeden normal bi yemek oluyo, ama o şarabı atıp cos diye buharlaştıktan sonra tadı kokusu öyle bi değişiyo ki.

worchestershire sosunu da yakıştırıırm ete. of of of

primitive cookinge merak saldım, taş üstünde et en kısa zamanda deniycem bu arada bi ara bilgi geçeyim. iştahım hazır kabarmışken
  • killerbee  (01.10.16 00:30:51 ~ 00:40:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.