[]

İnternetten Mayıs'a kadar B2 seviyesinde ingilizce öğrenebilir miyim?

Merhaba arkadaşlar;
Mayıs ayında bi okula başvuracağım ancak intermediate seviyesinde ingilizce istiyorlar. Kursa gidecek param yok. İngilizce hiç temelim yok denebilir ama kelime ezberleme programlarından elimden geldiğince kelime ezberliyorum. Bir gramer kitabı alarak ve internetteki videoları takip ederek öğrenebilir miyim bu seviyede ingilizce'yi yoksa kurs şart mı?



 
Kurs sart degil. Internette ingilizceyle ilgili sinirsiz kaynak var. Gramer konularini guzelce kavrayip, kelime calistiktan sonra dizi, film ya da ted konusmalarindan listening kasabilirsin. Bir sorun olursa mesaj atabilirsin. Kolay gelsin.


  • aioniotita  (30.09.16 23:15:12) 
@aioniotita Teşekkür ederim hocam, mutlu ettiniz. Boun'un proficiency sınavına gireceğim de master için


  • spartamed  (30.09.16 23:20:18) 
Bir şekilde sınavı geçsen bile okurken zorlanırsın hiç temelin yoksa. Hazırlık yılı falan yok mu master'da?

Bu arada günde 1-2 saatle olmaz, aklında bulunsun. O sınav için gereken ingilizce için, ingilizceyle yatıp kalkacaksın. Mayısa kadar başka plan yapma, günde 8 saatini buna ayır. Kelime ezberden çok gramer ve okuma yap ilk 4 ay, sonra da yazmaya başla.
  • harzem  (30.09.16 23:28:15 ~ 23:29:52) 
@harzem Evet hazırlık var. İşte hazırlık alabilmek için de B2 seviyesinde bilmenizi istiyorlar. B2 proficiency sorularına baktım da bayağı bayağı paragraflar var. Günde 8 saat ayırabilmem de çok zor, master için de ayrı okuma yapıyorum


  • spartamed  (30.09.16 23:30:04 ~ 23:30:59) 
Boğaziçi için yeterli hale gelemezsin maalesef.


  • dissendium  (30.09.16 23:36:34) 
Sizi uzmek istemem ama cok mumkun degil. Belki temel seviyede ogrenirsiniz ama uzerine cikamazsiniz. Ote taraftan bu kadar kisa surede kursta da ogrenebileceginizi dusunmuyorum. Bence bir sonraki seneyi dusunun.


  • isitpossible  (01.10.16 18:49:05) 
Elbette zor ama imkansız değil bence. Kelime ezberlemek verimli bir yöntem değil. Bol bol okuma yapın. Koca koca paragraflarda boğulun. Mayısa çok var zamanla o paragrafları anlayabilecek duruma gelebilirsiniz.


  • axl  (01.10.16 18:58:41 ~ 18:58:52) 
yapamazsın diyene bakma sen. kendini verip adam akıllı çalışırsan yaparsın. asıl kurslar hiçbir şey öğretmiyor. hepsi para tuzağı. sen daha verimli çalışabilirsin.


  • ruhen hastayim ben  (01.10.16 19:12:55) 
Kişiye göre değişiyor bu konular. Bazı insanlar dile karşı yeteneksiz veya yetenekli olabiliyor (matematik gibi).


  • s0phiesw0rld  (01.10.16 19:15:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.