[]

Ne iş yapmalıyım nasıl geri döndüm diyebilmeliyim.

eniştem tarafından dolandırıldım.elimde hiç birşey kalmadı.bu saatten sonrada girip fabrikada çalışmak bana açıkçası koyuyor. ne yapsam ne etsem bilemiyorum elimde 23000 tl param kaldı ne yapacağımı düşünmekten uyuyamıyorum. kafa derimde büyük büyük yaralar çıktı.biz 2 kardeşiz ya eniştemi vurup kendi birimiz içeri giricez birimizde ona bakacak.ben akrabalığın amına koyayım. üretim yapmak istiyorum eleman yada başka bişiye ihtiyaç duymadan biraderimle beraber bişiler üretsek ama elimdeki para çok yetersiz hiç bir şekilde banka kredisi kullanamıyorum büyük bir buhrandayım. ülkeyi terketmek için yeterli paramız yok alıp başımızı gidelim diyoruz ama ne yapsam bilemedim duyuru. bu iş nasıl düzene girecek ne yapacağız bilmiyorum.






dün bu soruyu sorumuştum ama herkes nasıl eniştemden parayı geri alabileceğime dair cevaplar vermiş. zaten bununla alakalı yapabileceğim bişi olsa yapacağım. bana şu işle başlayabilirsin tarzında fikir verebilecek olan varmı. gerekirse çuval dikim işi olsun ama gelgelelimki benim işim olsun. fikir ve görüşlerinizi
bekliyorum.

allah ıslah etsin herkesi.herkesin yardımcısı olsun.

 
etrafınızda fabrikalar bolcaysa; hyundai accent ya da mitsubishi l300 tarzı bir araba arkasında kuruyemiş, gofret, maden suyu gibi ıvır zıvır şeyler koyup işçi giriş çıkış saatlerinde satabilirsiniz. Zabıta varsa iyi geçinmek, arada güvenlikçileri beslemek kendi kârınıza olacaktır. hem düşük sermaye, hem biraz toparlayana kadar devlet vergiyle belinizi bükmez.

geçmiş olsun.

kamu spotu: vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.
  • feel the blanks  (30.09.16 19:01:44) 
Allah ıslah etmez, böyle bir prensiple çalışmıyor.

Sorunuza cevap verebilmemiz için çok yetersiz veri paylaşmışsınız, ne iş yaparsınız/yapardınız yetenekleriniz neler, yapmaktan keyif aldığınız herhangi bir hobi var mı, nasıl bir sosyo-kültürel çevrede yaşıyorsunuz, bağlantı kurabileceğiniz insanlar ve iş alanları neler, nasıl bir cografyadasınız yaşadığınız coğrafyanın soyo-ekonomik seviyesi ve başlıca geçim kaynakları neler...


Bunlar olmadan, uzaktan dart oku atmak gibi olacak bütün söyleyeceklerimiz ama, yine de yapalım.
-Sanat ve tasarımla ilgileniyorsanız, özel firmalara özel gereçler tasarlayabilirsiniz o para atölye kurmak için yeterli
-İlçe gibi biryerde yaşıyorsanız küçük bir tostçu dükkanı açıp kardeşinizle işletebilirsiniz
-Pazarlarla anlaşıp halden sebze meyve alıp onu satabilirsiniz
-Yine seyyar satıcıların olduğu yerde çanta, parfüm gibi maliyeti ucuz şeyler satabilirsiniz(böyle yerlerin bi' agababası olur, onunla irtibat kurmanız gerekebilir)
-Yaşınızı bilmiyorum ancak 30-36 aralığındaysa elinizde ki parayla, mezun olunduğunda paraya dönüşebilmesi muhtemel bir okul okuyabilir ve o meslek alanında ilerleyebilirsiniz( bu biraz üzerinde fazla konuşulması gereken bir konu, çok fazla örneği olmakla birlikte, tercih edilecek okul ve bölüm kıymeti var)
  • mete kudur  (30.09.16 19:08:02) 
akrabam olmamasına bir kez daha memnun oldum.
tavsiyem şu; iyi bir terzi bul gerekirse biraz borçlan, gelinlikçi aç, deli para var yemin ediyorum.

  • tiny penny  (30.09.16 19:14:34) 
insanlar size nasıl paranızı geri alabileceğinizden bahsediyor, ki bunu geri alabilirsiniz.

siz "yeaa bırakın o para gitti bir kere geri alamam, iş bulayım aylık giden paramın 500 de birine çalışayım" diyorsunuz.

o paranın %20 sini kurtarsanız bile büyük meblağ bu.

allahın ıslah edeceği filan yok, öyle olsa zaten başınıza gelmezdi bu. inançlı iseniz tevekkül kavramı bu.

o paranın peşine düşmeli ve gerekiyorsa eniştenizi hapse göndermelisiniz.
  • kurnaz  (30.09.16 19:19:49 ~ 19:21:22) 
Ne kadar kaybettin ki? Şimdi ben eniştem tarafından dolandırılsam üzülmem pek zaten çok az param falan var.


  • benaslindayohum  (30.09.16 19:47:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.