[]

endoskopi yaptıranlar, nasıldı?

Merhaba, tıbbi konularda evhamı olan, house md'yi sırf "ulan lupus olmayayım?" endişesi yüzünden bırakmış bir manyak olarak midemdeki problemler dolayısıyla bugün hastaneye gittim, doktor hanım "söyledikleriniz reflü/gastrit'e işaret gibi, sizden bir endoskopi isteyeceğim" dedi, bu nedir, boru ile görüntüleyecek tamam da yutkunma, kusma vs olmuyor mu? can acıtan bir olay mıdır? ne kadar sürüyor?

Teşekkür ederim.


 
Genel anestezi altinda oldum, hicbir sey hissetmedim.
Misil misil uyudum. Ne kadar surdu bilmiyorum :D

Uyandigimda da en ufak bir sikintim yoktu
  • kuehles blondes  (30.09.16 14:53:48) 
dert ettiğiniz kadar can sıkıcı bir olay değil endoskopi, gerilecek bir şey yok. yanlış hatırlamıyorsam kusma refleksinizi yok etmek için uyuşturucu bir sprey yapıyorlar, rahatsız olmuyorsunuz. beş on dakika gibi bir sürede de bitiyor. inşallah lupus değildir, geçmiş olsun :)


  • evde liyakat kalmamis  (30.09.16 14:55:50) 
Ben bir ara araştırmıştım, anestezi etkisi altında gerçekleşen bir işlemmiş. Ağzından değil de burnundan nefes alırsan hiç öğürmezmişsin.


  • dissendium  (30.09.16 14:56:09) 
@kuehles, senin tuzun kuru bacım, ben devlet hastanesine gideceğim, sprey sıktıklarını söylediler, o da lokal anestezi gibi bir şey olur sanırım, ne kadar etki eder bilmiyorum.

"BİR DE 1 RULO PEÇETE GETİRİN" diye not yazıyordu kağıtta, açıkçası bu korkuttu beni, 1 rulo peçete? :(((((
  • devorgilla the gunslinger  (30.09.16 14:56:24 ~ 14:58:37) 
1 rulo peçete etraf hep salya olacak, bizi masrafa sokma demek nazikçe. kullanmadığını eve de götürürsün hem masa filan silersiniz mkdlsjdf.


  • evde liyakat kalmamis  (30.09.16 15:00:44) 
1 hafta arayla iki defa oldum (mide kanaması geçirirken) sprey sadece boğazınızdan geçerken rahat olmanız için sıkılıyor. onun dışında korkulacak bir şey yok. 3-4 dakika sürmüştü. geçmiş olsun.


  • teknikekip  (30.09.16 15:31:59 ~ 01.10.16 09:59:13) 
peçete getirin ne demekmiş ya amk mezarcılarına bak, hastaneler zaten sarf gideri altında alırlar peçetesini bilmemnesini. Tabi onu kendi tuvaletinde kullanıyorsa hastaya hizmet olarak vermiyorlar demek ki. Hangi hastane bu?


  • safepassage  (30.09.16 15:54:37) 
ben 2 defa yaptırdım endoskopi.İkisi de çok rahattı.Hiç korkulacak bir şey değil.


  • turkuaz  (30.09.16 19:08:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.