[]

İf+ low carb'da yağ alımı

Karbonhidrati ayarliyorum, proteini ayarliyorum ama yaği ayarlayamiyorum. Fazla almam gerekiyor ama ne kadar aldigimi dahi bilmiyorum. Omleti bol tereyagli yapiyorum salataya vs bol bol zeytinyagi koyuyorum ama yetersiz sanirim. Sekten gunde 2-3 kasik zeytinyagi tuketsem olur mu? Ve mesela konserve ton baliginda yagini hic suzmeden hepsini mi tuketeyim? Saglikli yag mi o bilmiyorum gerci.




 
Kilo başı 0.8 gram yağ yeter, ketojenik yapmıyorsan yağı ekstrem şekilde fazla almaya gerek yok. Total kalori miktarında eksik varsa 1 gram al kilo başına.

Ton balığı ayçiçek yağıyla muhafaza edilmişse süz, zeytinyağı ise süzmene gerek yok.

Yağ alımı için kuruyemişler de iyi kaynaktır. 100 gramlarında hemen hemen 50 gram yağ oluyor.
  • angelus  (30.09.16 11:14:31) 
Keto hesap makineleri var online. Ama düşük karbda yağ alımı için en güzel yöntem deneme yanılma. Genellikle doyduğun miktar yağ alımı denge noktası oluyor ama bir süre vücudu izleyip, ona göre dengeleme yapabilirsin. Konserve balıklarda da ayçiçek yağı koyuyorlar. Çöp.


  • arnold schwarzeneger  (30.09.16 11:27:56) 
Bende if + low carb + ketojen üçlemesi yapıyorum. yağ eksikliği sıkıntı hakikatten. Ben onu çiğ bademle kapatıyorum, 100 gram tadım çiğ bademde 3 gr karb 62 gram yağ var.

My fitness pal tavsiye ederim premiuma geçersen öğün sayısı makro gıda ayarlaması v yapabiliyorsun. Daha sorun olursa mesaj at
  • KaraSakall  (30.09.16 12:21:05) 
Bir sey daha sormak istiyorum, umarim gorursunuz. Dun aksam 7'de yemek yemistim en son. Sabah isim vardi diye ancak 2'de yemek yiyebilecek bosluga kavustum. Baktim acikmamisim, bari aksami bekleyeyim dedim.

Saat 5'te de sunlari yedim:
1 mandalina
Yaklasik 150 gr. Lor (25 gr. Protein)
1 kucuk konserve ton baligi (12 gr. Protein)
100 gr. Cig Badem (18 gr. Protein, 50 gr. Yag)
Biraz dunden kalmis coban salata. Zeytinyagli ama degerini kestiremem.

Bugunluk spor yok. 60 kiloyum, yag yakmaya calisiyorum. İyi midir sizce bu bir gun icin?
  • signore  (03.10.16 17:37:20) 
Yediklerinde sıkıntı yok ama genel makro toplamı çok düşük tabii. Haftada birkaç gün düşük kalori almak hatta birkaç gün 24 saatlik açlık hali iyi olabilir ama bunu diyetin genel durumu haline getirme burası 800 kalori civarı bir şeydir. Bir de kilon az yağ oranın ne kadar bilmiyorum o da yüksek değildir diye tahmin ediyorum, o nedenle bu kadar düşük kaloriyle beslenmeye gerek yok.


  • angelus  (03.10.16 19:09:54) 
Boy 170, yag oranimi olcturmedim ama tahminim ℅16-18. Bi gunluk denk geldi zaten bu. Normalde 12-1 gibi yemek yiyorum sonra 6-7 civari yiyorum. 1500 kalori aliyorumdur.


  • signore  (03.10.16 20:56:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.