[]

2. el racing motosiklet

Arkadaşlar, selam. Hazır bir işte çalışırken fazla güçlü ve pahalı olmayan güzel bir racing modeli motosiklet almak istiyorum. Gelin görün ki, motosikletler hakkında hiçbir bilgim yok. Sadece eskiden babam klasik bir model kullanıyordu ve ondan özendim ben de. Hangi marka ve modellere bakabilirim? Max. 20.000 tl'ye güzel bir racing modeli alınır mı?




 
alma, alıp ilk bindikten sonra satacaksın çünkü(daha önce motor sürmediğini düşünüyorum)

arabada ki 100 beygirle motorda ki 100 beygir arasında da dağlar kadar fark var, mesela kalkarken gaz verirken kaza ile debriyajı kaçırsan elinden motor altından kaçar :)

racingler masraflıdır, ikinci el ne almazsın diye sorarsan bana, racing almam abi derim.

dışardan bakarsın güzel ama bi fren diskini yamultsan, yada bi tarafa düşsen bi farını kırsan dünya masraf açar. lastikleri bile pahalıdır.

ha bilmeyenin en kullanmaması gereken motorda budur ayrıca . gazı fazla çekersin önü kalkar, viraj dönerken fazla çekersin düşürür, ön frene abansan kıçı kalkar, bunu kullanmak için çok bilgili çok temkinli olmak lazım diye düşünüyorum.

gelelim yakıt olayına 600 yada 1000 lik hiç basmassan, motor da ekonomikse nispeten ki, power commander yada mod selektörlü olsun, ekonomik racing görmedim bu arada

100 km de 6 litre yakar, basarsan 8 10 a kadar çıkanları gördüm.


ha 250lik aklıma gelmedi benim 600 ve üzeri geldi. ama onlarada ciddi eğitim şart motora, şart abi. isterse elektrikli olsun, 60 la koydun mu kafayı asfalta motor seçmez. hepsine aynı sonucu alırsın


bi dünya motor gördüm ben sahibindende, eskiden daha fazlaydı, adam karı kız ayağına gaza gelmiş 1000 lik, bi kere binmiş atmış kenara, gitmiş hayabusa almış 500 km de, bilmemne almış 300 km de. böyle motorlar doluydu bi ara. yani dışardan bakmakla içinde olmak arasında ciddi fark var.

ben senin yerinde olsam şu motosiklet kurslarına gider bi öğrenirim, denerim bakalım ne göstercek durumlar


ben motor sevgisini babamdan öğrendim, hayatım motor tepesinde geçti , uzun süre de kullandım, benim diyeceklerim bunlar.
  • killerbee  (30.09.16 10:31:17 ~ 11:10:37) 
yzf r25'ler bakabilirsin, üste kalan parayla da hem kıyafet hem de eğitim almış olursun. 600 ve üstüne kesinlikle bulaşma buraya son yazışın olabilir.


  • mirty  (30.09.16 10:39:06) 
daha önce motor kullanmadıysan sakın racing alma. sebeplerini arkadaş güzelce özetlemiş zaten.

ilk kez 2 tekere bineceksen 125 ya da 250 cc , hafif bir motor al. Hatta scooter al, ilk sene scooter kullan. iki tekerde trafik adabına alış, sonra vitesli motora geç derim.
  • lordoz  (30.09.16 11:07:42) 
ilk motorun olacaksa racing alma. illa racing dersen de (bir zamanlar benim yaptığım gibi) en mantıklısı honda cbr125. yzf125 aman aman bulaşma ilk motor olarak. selesi çok yüksek, oturuş pozisyonu tam bi supersport, motor gücü diğerlerine göre fazla, sahip olamazsın, kaçar elinden. hondada alışıp ona geçebilirsin ama. kalite olarak her zaman yamaha üstün çünkü.

fiyata gelince, o kadar bütçen varsa sıfır 250lik bile alırsın. racing alacaksan sıfır bak. yok ben tecrübe kazanacağım, vurup kırarım dersen, cbr125in eski modellerini 6bin'e bulursun.

en önemli kısım ekipmanlar. sakın küçük motora biniyorum deyip ucuz bişeyler alma. hazır bütçen var, tam takım al ekipmanını, kalitesine de dikkat et.

eğer sormak istediğin başka bişey olursa yeşillendirebilirsin. severek yardımcı olurum.
  • jonestown  (30.09.16 11:36:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.