[]

hayat çok ilginç gerçekten

ya soru mu olcak bilmiyorum başlarken ama demin facebookta bir olaya bakarken ilkokuldan bir arkadaşı gördüm, 8 sene aynı sınıftaydık öyle aman aman muhabbetimizde olmadı elemanla. bu arada ilkokul istanbulun en kalite semtlerinden birinde.

biliyorsunuz devlet okullarında homojen değil ortam. bu arkadaş zorlama ders geçen ama çok mal olmayan biriydi.

baktım bi foto paylaşmış, işçi olarak çalışıyor anadoluda bir yerde. yorumlar filan "kardeşim ne eğlendik" tarzında, bir deponun arkasında kola, kurabiye, halley filan yiyorlar.

düşündüm sonra, ulan aynı sınıftan çıkan bir eleman anadolunun bir köşesinde öbürü california'da akademisyen, biri avrupada başka bir şey, biri istanbulda mercedeste, bir başkası türkiyenin en büyük eğitim kurumlarından birinin sahibi(evet lan cidden çoook büyük bir eğitim kurumu sahibi eleman avrupada 2 şube açtılar bir de), çoğu bişiler yapmış adamlar. bazısı da bu arkadaş modunda, çoğundan haber yok. ne yaptılar bilmiyorum.

hor görmüyorum yanlış anlaşılmasın, sadece aynı sınıfta 8 sene okuduk, bu denli uçuk farklar çok ilginç geliyor...

hayat cidden ne ilginç vapurlar filan...

 
cevabı ailelerde gizli :)


  • brkylmz  (30.09.16 08:03:50) 
Cevap ailelerde gizli degil tek basina. Ben de benzer bir ilk okula gitmistim. Kimi sanayide arabalarin altinda, kimi ucla'de yuksek yapiyor. Hayat iste. Hayattan beklenti, cevrenin senden beklentisi. Ilerde sanayici olcam diyen adam sanayici oldu. Calismak zor is diyen hirsiz oldu simdi hapiste.

Aynu sirayi paylastigim cocuk hapiste simdi. O ittire ittire gecerdi, ucla'de okuyan sinavdan 95almazdi. Hayat ilginc.
  • ruhi mucerret  (30.09.16 08:26:58 ~ 08:28:58) 
yalnız bu tek başına başarıyla alakalı bir durum değil. isterseniz ilkokuldan bu yana kesintisiz çalışın, sıfırdan başlayıp en büyük eğitim kurumlarının sahibi olamazsınız. ayni sekilde cok paraniz olsa da saygıdeğer bir akademisyen de olamayabilirsiniz. aile ve aileye bağlı şans diyelim biz buna...


  • her giriste sifresini unutan adam  (30.09.16 08:28:54) 
bu biraz şans, biraz aile, biraz kişinin hırsı ile alakalı
ufak bir dükkan açar, çok tutar doğru adamlarla iletişime geçip dükkan zinciri bile olur
kimsisi bir app yapar, satışından deli para kazanabilir

Yani para kazanmak sadece okuldaki zeka/okul ile alakalı değil. Etkenlerden birisi sadece.
  • basond  (30.09.16 09:46:27) 
beklentilerini düşük tutarak kendi kapasitesinin farkında olan ya da değişimden korkan insanlar genellikle yapıyor bunu. kendisine daha fazlasını yakıştıramayan, fazla parayı kontrol edemeyeceğine inanan bireylerin davranışları bunlar.
bir de muhatap aldığı insanların kalitesini, kişinin karakteri belirliyor. o tercihini öyle yapmış. garip ama yetiştirilme tarzı öyle sanırım o arkadaşının.

  • hakim oynayin dedi  (30.09.16 09:54:40) 
@kurnaz

hayat gerçekten de çok ilginç

belli donemler var iste hepimizin hayatinda onlar degisitiriyor.

mesela ilkokulda parmakla gosterilen sinifin caliskanlarindan biri uyusturucu bagimlisi

bir tanesi de veteriner oldu. meslegini kucumsemiyorum ama o kadar zeki birinden daha farkli hayat tercihi beklerdim.

hic tahmin edilmeyen bizler farkli yerlerdeyiz.

aslinda okula ilk basladigimizda sadece yarisiyoruz taaa o zamanlardan beri ailelerin siddetli baskilari vardi. sonuc ortada. he bir tanesi de aile baskisi yuzunden sadece ailenin istedigi meslek dalinda okulunu bitirmisti.

hepimizin bu basliktaki ornekleri hemen hemen ayni. bu da demek oluyor ki, sittin sene bu degismez. arada istisna cikar ama cogunluk bu tarz.
  • evimin paspasi  (30.09.16 10:00:04) 
Evet eskiden özel okul çok fazla yoktu, devlet okullarında bu denli bir çeşitlilik oluyordu. Birebir aynı durum bende de var. Lakin artık bi milyon tane özel okul olduğu için devlet okullarında yalnızca harbiden fakirler kalacak.


  • roket adam  (30.09.16 10:58:08) 
kader işte.


  • yue  (30.09.16 11:14:05) 
ilkokul bu eve yakın diye gittiğiniz yer neticede. iyi semtte olsanız bile ekonomik durumu iyi olmayan kişiler olabilir. bir de durumu iyi olanların kafası çalışacak değil ya :)

mesela lisedeki arkadaşlarının daha benzerdir. üniversitedekilerin nerdeyse aynıdır. ilerledikçe benzerlikler artıyor.
  • paintov  (30.09.16 11:19:15) 
fetoculara karışan iki lise arkadaşım vardı. face'den baktım.
birisini uzakdoğuda kasaba gibi bir yere öğretmen olarak göndermişler, oralı biriyle evlenmiş. Kullandığı alfabeden bir harf çıkaramadım.
diğeri amerikaya gitmiş orada profesor olmuş, kitaplar falan yazmış.
  • supermatik  (30.09.16 11:38:53 ~ 11:43:28) 
Ankara Yaşamkentte bir liseden mezun oldum. hepsi zengin aile çocuklarıydı ama herkes eşitti okulda. dışardaki hayatları bambaşkaydı. gittikleri dershaneye binbir bursla gidebilmiştim.

mezun oldum, çoğu bilkent, başkent, atılım vb okullara gittiler. çoğu da yurtdışına. zaten hayatları planlanmıştı mezun olmadan. benim tek şansım kendi şehrimde, mümkünse burslu olarak bir ünv kazanmamdı. ha olabilir miydi, tabi ki. ama başaramadım. kazandığım şehre gönderilmedim. istemediğim bişeyi okumaya başladım mecburen.

şimdi bir fabrikada üretim planlamacı olarak çalışıyorum. olup olabileceğim bu. sosyal medyadan onların hayatlarını görüyorum, çoğu hala yurtdışında okumaya devam ediyorlar lüks içinde. buradakilerin de çoğu ya avukat oldu, özel büroları vs var, ya da aile şirketinde önemli bir konumda.

sanırım önceden planlanmış hayatlar buna sebep..
  • jonestown  (30.09.16 11:49:53 ~ 11:52:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.